Зеленський пояснив, чому не готовий вести переговори з Путіним / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не готовий говорити з Володимиром Путіним, бо президент РФ є фашистом і садистом як і Адольф Гітлер.

В інтерв’ю африканським ЗМІ Зеленський нагадав, що коли російські загарбницькі війська вторглися до України і підішли до Києва, українська влада відмовилась говорити з президентом РФ Володимиром Путіним на основі його ультиматумів. "Коли він замовляв моє убивство, моєї сім'ї і мого оточення - ми говорили, що цей ультиматум також не пройде", - сказав Зеленський.

За словами президента України, було декілька моментів з російськими ультиматумами, але українська влада вимагала від Росії не говорити мовою ультиматумів. При цьому, глава держави пояснив, чому не буде говорити із Путіним.

Відео дня

Як сказав Зеленський, усі були готові сприймати, що закінчення війни можливе у форматі дипломатії з повагою до українського суверенітету, але після звільнення Бучі відкрилися масові насильницькі вбивства закатованого мирного населення. "Хто готовий говорити з цим маньяком? І тоді ми сказали, що прийде час, і війна все-одно, закінчиться дипломатично, але з цією людиною говорити - вибачте, у нього по лікті руки у крові", - сказав Зеленський.

"Росія говорила - ми готові говорити. При цьому, захопила атомну станцію і відключила нас зимою від світла. Блекауту на цьому континенті не було за останні 100 років. Останні блекаут був при Гітлері, при фашизмі. І кажуть, як ми можемо порівнювати? Тому що він робить те саме, що робив Гітлер", - наголосив Зеленський.

Президент України додав, що шляхи захоплення російською армією були ті самі, що і використовувала фашистська Німеччина, але Путіну не вдалося взяти Київ. "У кожному селі, яке ми деокуповували, у кожному наступному були масові поховання закатованих українців. У кожному без виключень. І з кожним кроком говорили, як можна з ним спілкуватись? І партнерів, які хотіли, щоб ми спілкувались, з кожним кроком ставало усе менше, тому що усе менше людей вірило у те, що він президент, і усе більше усвідомлювали те, що він просто садист" - наголосив Зеленський.

Також президент України навів приклад мирної ініціативи із доставки зерна в інші країни, яку Росія блокує. "Від цього залежить, чи буде голод в деяких ваших державах? Так. Для чого він блокує? Бо він - фашист", - сказав Зеленський.

Що Путін говорив про Зеленського

Як відомо, Росія від початку повномасштабної війни розповідає про "київський неонацистський режим". Також голова МЗС РФ Лавров публічно порівнював Володимира Зеленського з Гітлером.

У червні на економічному форумі у Петербурзі Путін заявив, що має багато друзів-євреїв, які називають Зеленського "не євреем, а ганьбою єврейського народу".

Головний рабин України Моше Реувен Асман відповів йому, що пишається українським президентом.

Вас також можуть зацікавити новини: