Зеленський зустрівся з Дудою / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україну та Польщу мріють посварити «чимало недругів», але вони цього не дочекаються.

Читайте такожЗеленський заявив, що Мінські домовленості мають бути "трішечки гнучкими"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на спільній з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у мирі, злагоді, дружбі та взаємоповазі. Маємо завжди пам’ятати, що посварити Україну та Польщу мріють чимало наших недругів. І всім їм можемо сказати тільки одне: не дочекаєтесь», - зазначив Зеленський.

Глава держави висловив впевненість, між Україною та Польщею взагалі не може бути жодних суперечок, крім однієї – в яких саме українських та польських містах провести спільні зимові Олімпійські ігри або Чемпіонат світу з футболу.

Відносини України та Польщі

  • Відносини Києва та Варшави останніми роками ускладнюються чутливими питаннями історичної пам'яті та проблемами оцінки трагічних подій першої половини ХХ століття. 
  • Польські політики неодноразово критикували Україну за вшанування діячів ОУН-УПА. 

Дуда в Україні

  • Президент Польщі Анджей Дуда прибув перебуває в Україні з триденним візитом.
  • Сьогодні відбувається політична частина візиту. Дуда зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Він також має зустрітись з Головою ВР Дмитром Разумковим і Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем.
  • Третій день візиту Дуди буде присвячений економічним питанням. Очікується підписання важливих угод.