Зеленський заявив, що йому «все це набридло» / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що кожну нараду з правоохоронцями починає з питання: «Де посадки?».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на пленарному засіданні парламенту під час виступу з щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Читайте такожЗеленський виступив у Раді з посланням (відео)

Відео дня

«Ефективна протидія корупції. У моїй програмі написано – не боротьба з корупцією, а перемога над нею. Та є підозра, що правоохоронні органи дочитали речення не до кінця і сприймають як завдання лише першу частину – «не боротьба з корупцією», - заявив він.

Зеленський заявив, що йому «все це набридло».

«У нас нульова толерантність до корупції, це підтверджують наші партнери у Європі та США. Та чи достатньо президенту не красти, щоб не крали інші? Ні. Люди кажуть: весна прийшла. Де посадки? Вірите чи ні, але саме цим питанням та словами, які не можна казати на телебаченні, я починаю кожну нараду з керівниками правоохоронних органів», - додав глава держави.

Президент також додав, що в Україні створені всі умови для ефективної боротьби з корупцією. «Ми повернули кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Є можливість конфіскації незаконних активів. Повна оперативна незалежність НАБУ і САП, якої не було з 2015 року. Запустили роботу Вищого антикорупційного суду. Перезавантажили НАЗК», - наголосив він.

Нагадаємо, 19 жовтня представників Верховної Ради та президента у Конституційному суді не допустили на засідання щодо розгляду питання про зміну форми провадження у справі про конституційність антикорупційної реформи.

Щорічне звернення Зеленського до Ради: про що говорив президент