Зеленський знаходиться з візитом у Британії \ фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, подолання наслідків пандемії коронавірусу у світі, в тому числі доступ до майбутньої вакцини від COVID-19.

Читайте такожУкраїна і Британія підписали угоду про стратегічне партнерствоЯк передає прес-служба Офісу президента, переговори відбулись в рамках офіційного візиту глави Української держави до Великої Британії.

Зокрема, вказується, що Зеленський ознайомив Джонсона з безпековою ситуацією на Донбасі, подякував за незмінну підтримку з боку Великобританії суверенітету й територіальної цілісності України.

Відео дня

Під час переговорів співрозмовники підкреслили важливість спільних дій у подоланні найсерйозніших викликів, з якими сьогодні стикається світ, а саме: наслідків пандемії коронавірусу та глобальної кліматичної кризи. Джонсон наголосив, що Великобританія стоїть на позиції, що кожна країна має одержати вакцину від COVID-19, коли її буде створено. Зеленський зазначив, що Україна має потужності для масового виробництва й очікує виготовлення вакцини.

Додатково президент розповів британському прем'єр-міністру про проекти та реформи, які впроваджує Україна для підняття економіки. Зокрема, він поінформував про «Велике будівництво», «інвестиційну няню», коли держава захищатиме інвесторів та допомагатиме з імплементацією їхніх проектів в Україні, а також про банківський закон та розвиток сільськогосподарської галузі.

«Україна відома як один із найбільших постачальників сільськогосподарської продукції у світі. У нас Великобританія зможе купувати сільськогосподарську продукцію високої якості за привабливими цінами», – зазначив Зеленський.

Було обговорено необхідність покращення торговельних відносин. Прем'єр-міністр Великої Британії зауважив, що підняття рівня товарообігу між обома країнами стоїть високо на порядку денному.

Зеленський та Джонсон наголосили на важливості стратегічного партнерства та розвитку двосторонніх відносин.

Президент України запросив прем’єр-міністра Британії відвідати нашу країну з офіційним візитом.

Новини по темі