Зеленський у День вишиванки одягнув особливу сорочку (фото)

Президент України Володимир Зеленський з нагоди Дня вишиванки, який припав на День вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, одягнув вишиванку з особливими орнаментами. 

Про це очільник держави зазначив у своїх офіційних сторінках у соцмережах, опублікувавши селфі у вишиванці кольору хакі.

"Сьогодні на мені особлива вишиванка – з орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів. Символи нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі", - написав він.

Відео дня

Зеленський побажав, щоб цьогорічний День вишиванки в Україні став нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура.

"Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру!" - підсумував президент.

День вишиванки 2023 в Україні

Це свято щорічно відзначають у третій четвер травня в Україні. У 2023 році День вишиванки припав на 18-е число. 

В умовах воєнного часу в День вишиванки в Україні не проводяться марші та дефіле вишиванок чи інші масові заходи. Але долучитися до свята може будь-хто: потрібно просто надягти вишиванку або будь-який інший одяг з українською вишивкою. 

Вас також можуть зацікавити новини: