Начинка з бринзою і зеленню - припаде до душі / depositphotos.com

Нарешті за вікном довгоочікуване літо і гарна погода так і кличе вийти на природу, незважаючи на всі тяготи війни. Великою популярністю користується зараз проста і смачна закуска, яку можна приготувати як на швидку руку, так і використовувати незвичайні начинки для лаваша.

Три начинки для лаваша - пальчики оближеш

Начинка для лаваша з м'ясом і корейською морквою

Для приготування потрібно зробити три простих кроки:

Відео дня
  • Куряче філе або інше м'ясо нарізати тонкими дрібними шматочками і обсмажити на сковороді в олії. М'ясо посолити і поперчити, додати інші спеції за смаком.
  • Змішати майонез і сметану в співвідношенні 1 до 1, додати подрібнений часник.
  • Викласти м'ясо на лаваш, додати корейську моркву, полити соусом і загорнути.

Якщо обсмажувати сире м'ясо ніколи, в начинку можна використати готовий продукт - наприклад, копчену курку або грудинку.

Начинка для лаваша з крабових паличок і пекінської капусти

Незвичайні начинки для лаваша відрізняються різноманітністю інгредієнтів, які добре поєднуються один з одним за смаком, наприклад:

  • Натираємо на крупній тертці 200 г крабових паличок, 2 варених яйця, 2 плавлених сирка. Щоб плавлений сир було легше натерти, попередньо можна помістити його в морозилку, давши підмерзнути по 10-15 хвилин з кожного боку.
  • Змішуємо з майонезом, додаємо дрібно нарізаний часник, намазуємо на тісто.
  • Посипаємо зеленню петрушки, кропу, листям салату і тонко нарізаною пекінською капустою.
  • Акуратно загортаємо рулет і прибираємо на 30-40 хвилин в холодильник.

За наявності і за бажанням в цю начинку чудово впишеться консервована куруруза.

Також уваги гідний корисний рецепт начинки для лаваша на грилі - з бринзою і зеленню, без майонезу.

Лаваш посипають натертим сиром і зеленню кропу, петрушки, базиліка - всім разом або чимось одним, і запікають на грилі по 5-7 хвилин з кожного боку. Бринзу можна замінити несолодким сиром і додати в начинку порізані кубиками помідори, болгарський перець і трохи цибулі.

Що можна загорнути в лаваш на швидку руку - все, що є в холодильнику

Кмітливі господині загортають в лаваш все, що є під рукою - наприклад, м'ясо можна замінити вареною або копченою ковбасою, підсмаженими сосисками, порубаними залишками шашлику. Також у начинку можна класти свіжі овочі, консервовані або смажені гриби, картоплю, змащуючи їх будь-якими соусами до смаку.

Раніше УНІАН розповідав, як швидко і просто приготувати смачний соус для шаурми, який відмінно підійде і до будь-яких інших закусок.

Вас також можуть зацікавити новини: