
Пікантний і багатий смаками паштет - прекрасне доповнення до бутербродів, тарталеток або профітролів, а також ідеальна начинка для млинців і лаваша. Рибний паштет можна приготувати з будь-яких консервів - це набагато простіше, ніж обробляти свіжу рибу. Для багатого смаку в паштет можна додати лимонний сік, томатну пасту або будь-які спеції.
Раніше ми також розповідали, що приготувати з рибної консерви крім паштету. Консерви виявилися прекрасною основою для супів, котлет і ситних салатів.
Паштет з рибної консерви з лимоном і яйцем
- Горбуша або будь-яка інша консерва в маслі-200 г.
- Твердий сир - 80 г.
- Яйця - 2 шт.
- Лимонний сік - 1 стол.л.
- Сіль, перець за смаком.
Рибу дістаньте з банки. Олію з банки збережіть - вона ще знадобиться. З консерви видаліть хребет і інші великі кістки. Яйця відварити заздалегідь, остудити і очистити. Натерти яйця і сир на середній тертці. У чашу блендера викласти рибу, сир і яйця. Залити рідину з консерви. Подрібнити паштет до однорідної структури.
Додати в масу лимонний сік і знову перебити паштет. Лимонний сік потрібен не тільки для смаку паштету, але і для більшого терміну зберігання. Зберігати рибний паштет з консерви в скляній ємності в холодильнику не більше 3 днів.
Паштет з рибної консерви з морквою і плавленим сирком
- Плавлений сирок - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Консервовані сардини в олії - 1 банка.
- Спеції за смаком.
- Кетчуп - 1 ст. ложка.
Морква і яйця заздалегідь відварити і остудити, почистити. Сардину дістати з банки, видалити великі кістки, плавники і ікру. Яйця, моркву і плавлений сирок довільно нарізати. Викласти всі інгредієнти в чашу блендера і перемолоти до однорідності.
Потім додати спеції - добре підійдуть сушені прованські трави або паприка. Також додати кетчуп. Перебити паштет ще раз. Готовий паштет повинен мати однорідну структуру. Поставте його в холодильник на 3 години, щоб він загус. Термін придатності такого паштету становить 5 днів.