Як приготувати банановий кекс / фото ua.depositphotos.com

Якщо у вас залежалася і почала чорніти парочка бананів - не поспішайте їх викидати. З них можна приготувати неймовірно апетитний і дуже простий банановий кекс. Чим більш стиглі банани, тим ароматнішою буде випічка. Рекомендуємо включити розігріватися духовку відразу перед приготуванням кексу, адже тісто замішується дуже швидко.

Простий банановий кекс

Кількість цукру регулюйте в залежності від солодощі бананів - його може знадобитися менше.

Інгредієнти:

Відео дня
  • банани невеликі - 2 шт.;
  • борошно - 250 г;
  • вершкове або соняшникова олія - 120 г (6 стол.л.);
  • яйця - 2 шт.;
  • молоко - 150 г;
  • цукор - 250 г (12 стол.л.);
  • щіпка солі;
  • розпушувач для тіста - 1,5 ч. л.

Духовку включити розігріватися до 200°. Яйця збити вінчиком або міксером разом з цукром і дрібкою солі. Влити соняшникову олію або розтоплене в мікрохвильовці вершкове. Ще раз збити. Банани розім'яти виделкою в пюре. Не варто розминати занадто старанно. Випічка стане тільки смачнішою, якщо в тісті будуть потрапляти шматочки банана.

У тісто влити молоко і додати бананове пюре. Перемішати до однорідності. Потім частинами всипати борошно з розпушувачем і постійно перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Тісто має вийти густим і текучим.

Форму для випічки змастити маслом, а зверху присипати цукром або панірувальними сухарями - так у кекса з'явиться золотава скоринка. Вилити тісто у форму і запікати 30-40 хвилин при 180°. Готовність тіста можна перевірити зубочисткою. Вона повинна залишитися чистою після протикання кексу.

Вас також можуть зацікавити Тексти: