Літо - пора, яка радує нас великою кількістю різних фруктів і ягід. Це хороший привід приготувати не тільки варення і компоти, а й ароматну випічку. УНІАН зібрав кращі рецепти здоби для ваших близьких і розповість, як приготувати простий пиріг з ягодами на швидку руку.
- Пиріг зі смородиною і сметаною
- Повітряний пиріг з малиною
- Пісочний пиріг з агрусом
- Повітряний пиріг з чорницею
Раніше ми говорили, як зробити смачний пиріг з вишнею, навіть якщо ви ніколи нічого не пекли.
Пиріг зі смородиною і сметаною
- борошно - 270 гр;
- смородина - 200 гр;
- цукор - 200 гр;
- сметана - 160 гр;
- яйця - 3 шт;
- розпушувач - 1 ст. л;
- рослинна олія - 1 ч. л;
- сіль - щіпка.
Розігріти духовку до 180°C. З'єднати борошно, сіль і розпушувач, перемішати, а потім просіяти через сито. В окремий посуд вбити яйця, додати цукор, збити міксером до утворення білої повітряної маси. Слідом додати сметану і вмішати її в яєчно-цукрову масу. Туди ж висипати борошно і швидко перемішати.
Смородину вимити, обсушити, форму для випічки змастити олією, вилити половину тіста, висипати ягоди, а зверху знову залити тістом і покласти ягоди. Випікати пиріг в духовці 40 хвилин при 180°C.
Повітряний пиріг з малиною
- борошно - 320 гр;
- малина - 200 гр;
- сметана - 220 гр;
- цукор - 200 гр;
- рослинна олія - 100 гр;
- яйця - 2 шт;
- розпушувач - 10 гр;
- ванілін - щіпка.
Розігріти духовку до 180°C. З'єднати борошно з розпушувачем, перемішати і просіяти. В окремому посуді збити яйця з ваніліном і цукром, потім додати сметану, знову збити масу і, додавши рослинне масло, повторити процедуру. З'єднати цю суміш з борошном і розпушувачем, ретельно перемішати і вилити 1\3 тесту в форму для випічки, змащену маслом.
Викласти частину ягід, знову залити тестом і так повторювати, поки не закінчаться інгредієнти. Випікати пиріг в духовці 60 хвилин при 180°C
Пісочний пиріг з агрусом
- борошно - 600-620 гр;
- яйця - 2 шт;
- масло вершкове - 200 гр;
- цукор - 200 гр;
- сіль - щіпка;
- сода - 0.5 ч. л;
- агрус - 250 гр;
- крохмаль - 1 ст. л.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким, потім викласти його в ємність, додати цукор і збити віночком. По одному вбити яйця і збивати після кожного. Всипати сіль і соду, просіяти 300 гр борошна і, додаючи її частинами, ретельно вимішати тісто. В кінці розрізати його на дві частини, одну обернути плівкою і прибрати в морозилку, другу також обернути плівкою, але заховати в холодильник.
Дістати тісто з холодильника, розкачати його за формою для випічки. Агрус посипати крохмалем і викласти на тісто, потім дістати тісто з морозилки і натерти на тертці зверху на агрус. Випікати пиріг в духовці 40 хвилин при 180°C.
Повітряний пиріг з чорницею
- борошно - 230 гр;
- яйця - 1 шт;
- цукор - 100 гр;
- масло рослинне - 60 гр;
- розпушувач - на кінчику ножа;
- сіль - щіпка;
- чорниця - 500 гр;
- крохмаль - 0,5 ч. л
Яйця розбити в миску, додати цукор, сіль і збити міксером до утворення повітряної маси. Влити олію, перемішати. В окрему ємність просіяти борошно, додати розпушувач і перемішати. З'єднати рідку і суху частини тіста, ретельно вимішати до однорідності. Готове тісто розділити на дві нерівні частини. В окрему миску викласти чорницю, пересипати її цукром і крохмалем.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, посипати борошном, потім вистелити на дно тісто за формою посуду, формуючи бортики. Далі - викласти ягоди чорниці, а з другої частини тіста вирізати довільні геометричні фігури і розташувати їх на ягодах. Посипати пиріг цукром і відправити в духовку. Випікати 40 хвилин при 180°C.