Мікрохвильові печі є на кухні майже у кожного, але зазвичай ми тільки гріємо в них їжу. Багато людей навіть не здогадуються, як багато страв в ній можна приготувати. Ви здивуєтеся, який пишною і вдалою виходить сирна запіканка в мікрохвильовці. Спробуйте цей рецепт один раз - і будете готувати так завжди.
Сирна запіканка з манкою в мікрохвильовці
Кількість інгредієнтів розрахована на 1 порцію запіканки. Їх можна пропорційно збільшувати.
Інгредієнти:
- сир - 180 г;
- цукор - 1 стол.л.;
- яйце - 1 шт.;
- розпушувач для тіста - 0.5 ч. л.;
- манка - 1 ст. л.;
- соняшникова олія - 0.5 чайн.л.;
- ванільний цукор - щіпка.
У глибоку миску викладіть сир, вбийте в нього яйце і вмішайте цукор. Перемішайте до однорідності. Потім додайте ванільний цукор, розпушувач для тіста і манку. Перемішайте тісто блендером, якщо хочете отримати однорідну структуру, або ложкою, якщо хочете, щоб в тісті були крупинки сиру.
За бажанням додайте в тісто сухофрукти, шматочки шоколаду або печива, горіхи або терте яблуко.
Посуд, який підходить для мікрохвильовки, змастіть соняшниковою олією зсередини. Влийте в неї сирну масу. Ємність за обсягом має бути в два рази більше, ніж тісто, оскільки десерт під час запікання сильно підніметься.
Поставте посуд в СВЧ-піч і бажано накрийте спеціальною кришкою для мікрохвильовки. Виставите потужність 800 Вт. Готується запіканка в мікрохвильовці 10-15 хвилин в залежності від потужності техніки. Випічка має стати щільною і піднятися.
Зовні сирна запіканка більш бліда, але на смак не гірша за запечену в духовці.
А якщо ви не впевнені, в якому посуді приготувати запіканку - читайте, що можна гріти в мікрохвильовці. Також читайте, як зробити кекс в мікрохвильовці за 5 хвилин - ще одне елементарне блюдо.