Чому курка в духовці виходить сухою / фото ua.depositphotos.com

Пересушена курка – досить часта помилка початківців кулінарів. Куряче м'ясо містить дуже мало жиру, тому часто виходить занадто сухою. Особливо "примхливою" вважається куряча грудка – багато хто навіть не наважується її запікати.

Насправді курка може бути дуже соковитою, якщо дотримуватися нюансів правильного запікання. Раніше ми розбирали іншу прикру помилку кулінарів – чому не виходить пиріг.

Чому курка виходить сухою: м'ясо з холодильника

Ні в якому разі не запікайте холодне або заморожене м'ясо. Така птиця вийде не тільки жорсткою, але ще і позбавленою смаку, адже сіль і спеції не зможуть просочити філе. Якщо курка зберігалася в холодильнику, то її потрібно залишити при кімнатній температурі на годину. А заморожене м'ясо потрібно повністю розморозити і злити рідину.

Відео дня

Чому курка виходить сухою: неправильна температура

Не варто ставити занадто високу температуру, щоб якомога швидше запекти м'ясо. Так курка зверху підгорить, а всередині буде сирою. Оптимальною температурою для запікання вважається 180-200 градусів, а час запікання становить приблизно 35 хвилин.

Чому курка виходить сухою: неправильний соус

Найсмачнішим вважається мариноване м'ясо, але соус потрібно підібрати правильно. Кислі продукти можуть зробити курку жорсткою і сухою. Якщо ви використовуєте в соусі лимонний сік, вино або оцет, то маринувати курку можна не більше ніж годину.

Чому курка виходить сухою: запікання без пергаменту або фольги

Читайте такожЯк і коли правильно солити суп: господині навіть не здогадуються про такі нюансиОбов'язково накривайте м'ясо фольгою або папером для запікання, щоб весь сік залишився всередині філе. Якщо ви хочете запекти курку з золотистою скоринкою, якої не буде в такому випадку, то можна накрити м'ясо фольгою через 15 хвилин після запікання.

Чому курка виходить сухою: недостатньо спецій

Прісне м'ясо після запікання часто дуже сухе, а пережувати його складно. Щоб курка була соковитою, рекомендується опустити її в солону воду на 30 хвилин, а потім витерти серветкою насухо. Тоді сіль просочить кожну клітинку м'яса.