
У сезон дозрівання кабачків важко приготувати всі овочі до того, як вони зіпсуються. Найпростіший спосіб підготувати велику кількість плодів - зробити консервацію. Взимку ви будете вдячні собі за таку смачну закуску.
Ми зібрали три апетитні рецепти, які стануть вашими улюбленими - кабачки в томаті на зиму, пряні по-корейськи та засолені. Для приготування бажано брати молоді плоди з м'якою шкіркою. У старих потрібно видалити насіння.
Кабачки в томаті на зиму - найсмачніший рецепт
Томатний сік за бажанням можна замінити на звичайний або гострий кетчуп - вийде не менш смачно. Зазначеної кількості достатньо приблизно на дві банки об'ємом 0,5 л.
Вам знадобляться продукти:
- кабачки - один кілограм;
- томати - сімсот грам;
- часник - три зубчики;
- цукор - одна столова ложка;
- сіль - одна чайна ложка без гірки;
- оцет - дві столові ложки;
- соняшникова олія - три столові ложки;
- чорний перець, коріандр, кардамон за смаком;
- перець чилі - одна штука (або менше залежно від бажаної гостроти).
Кабачки та помідори ретельно промити. Томати подрібнити блендером, м'ясорубкою або соковижималкою, а потім процідити сік через дрібне сито. Можна також купити томатний сік у готовому вигляді. Довести рідину до кипіння.
Кабачки нарізати кубиком або довгастими пластами - як вам більше подобається. Викласти в киплячий соус і влити олію та всі спеції. Готувати на невеликому вогні під кришкою 30 хвилин. Потім додати подрібнений часник і оцет, а також бажану кількість чилі. Готувати ще 15 хвилин.
Готові гарячі кабачки з кетчупом на зиму потрібно одразу розкласти по ємностях. Банки стерилізувати бажано, але необов'язково. Закрутіть, переверніть, укрийте товстою ковдрою і дайте охолонути.

Кабачки по-корейськи на зиму з приправою для корейської моркви
Важливо підібрати молоді овочі з тонкою шкіркою, а у старих її зняти овочечисткою.
Вам знадобляться продукти:
- кабачки - одна кілограм;
- цибуля - одна штука;
- морква - одна штука;
- часник - два зубчики;
- пучок зелені;
- соняшникова олія - чотири столові ложки;
- оцет - чотири столові ложки;
- сіль - півтори чайної ложки;
- цукор - три столові ложки;
- спеції по-корейськи - одна столова ложка.
Кабачки та моркву натерти на корейській тертці, перемішати. Порізати цибулю половинами кілець, зелень дрібно порубати, а часник подрібнити. Змішати всі овочі та додати всі приправи й олію. Потім зім'яти суміш руками кілька разів, щоб виділилося побільше соку. Залишити на 3 години.
Кабачки на зиму викласти в стерилізовані банки. Переставити в широку каструлю з тканиною на дні. Залити воду по горлечка ємностей і стерилізувати 30 хвилин на мінімальному вогні. Тільки після цього закрутити кришки.
Солоні кабачки на зиму як огірки
Готові соління смакують так само, як мариновані корнішони, і можуть їх замінити.
Список інгредієнтів:
- кабачки - один кілограм;
- парасольки кропу - п'ять штук;
- лавровий лист - дві штуки;
- запашний перець - п'ять штук;
- чорний перець горошком - три штуки;
- часник - дві зубчики;
- листя хрону - дві штуки;
- сіль - дві столові ложки без гірки.
Кабачки нарізати кружальцями і викласти в каструлю. Додати цілі часточки часнику, суцвіття кропу, листя хрону та спеції. Окремо закип'ятити 1 л води з сіллю і залити кабачки. Накрити меншою за розміром тарілкою, поставити вантаж і залишити суміш маринуватися на 2 доби.
Потім злити розсіл і знову довести до кипіння. Солоні кабачки розкласти в стерилізовані банки, залити окропом і закатати кришками. Щоб зробити гостріші кабачки на зиму, рецепт можна доповнити перцем чилі або великою кількістю часнику.
Раніше ми також називали неочевидні способи, як посмажити кабачки смачно і незвично.