Торт на День Валентина - рецепти / фото ua.depositphotos.com

14 лютого весь світ святкує найромантичніше свято в році - День святого Валентина. Цього дня закохані роблять один одному подарунки, говорять компліменти та разом вечеряють. А красиво та смачно завершить свято чашечка чаю та торт на День святого Валентина своїми руками.

Звісно, набагато простіше замовити готовий десерт. Але зроблений з любов'ю та турботою торт завжди кращий за магазинний. Його можна приготувати як сюрприз або ж випекти вдвох зі своєю половинкою. Ми зібрали три докладні рецепти, за якими вийде найсмачніший торт на День святого Валентина чоловікові чи дружині.

Торт на День Валентина "Червоний оксамит"

Для тіста:

Відео дня
  • Пшеничне борошно - 350 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Какао-порошок - 1 ст. л.
  • Щіпка солі.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Олія - 300 мл.
  • Вершки 35% - 150 мл.
  • Сметана 20% - 150 г.
  • Червоний харчовий барвник - 2 чайні ложки.

Для крему:

  • Вершки жирні (не менше 33%) - 500 г.
  • Цукрова пудра - 100 г.

У чашу блендері викладіть борошно, цукор, какао, соду, розпушувач та сіль. Змішайте сухі інгредієнти, додайте яйця та олію, перемішайте ще раз. Потім викладіть у чашу вершки, сметану та червоний барвник (можна замінити соком сирого буряка). Замісіть міксером і залиште тісто настоюватися на 20 хвилин під плівкою.

Змастіть маслом стінки форми для бісквіту, а на дно застеліть пергамент. Вказаної кількості тіста вистачить на три коржі діаметром 16 см, або два по 18 см. Випікайте бісквіт 20 хвилин при 180°. Остудіть тісто, наріжте на коржі, загорніть плівкою і поставте в холодильник. Можна обрізати основу формою серця.

Для крему холодні вершки прямо з холодильника збийте блендером, поступово досипаючи пудру та збільшуючи швидкість. Для готовності вершки потрібно збивати приблизно 5-6 хвилин. Також для торта "Червоний оксамит" можна зробити сметанний крем. Змастіть кремом коржі та боки торта.

Торт на День Валентина з вершковим сиром і бананами

Торт на День Валентина рецепт / фото ua.depositphotos.com

Для бісквіта:

  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 180 г.
  • Борошно - 200 г.
  • Вершкове масло - 50 г.

Для крему:

  • Вершкове масло - 100 г.
  • Вершковий сир - 300 г.
  • Цукрова пудра - 90 г.
  • Банани - 200 г.

Для прикраси:

  • Вершкове масло - 150 г.
  • Білий шоколад - 300 г.
  • Мастика за бажанням.

Розділіть яйця на білки та жовтки. Білки збийте з третиною цукру до пишної піни. Решту цукру збийте з жовтками. Змішайте дві яєчні маси та просійте в них борошно. Розтопіть і злегка остудіть вершкове масло, також влийте в масу. Замісіть тісто лопаткою. Змастіть форму для запікання олією і випікайте бісквіт 30-40 хвилин при 180º.

Для крему змішати холодний вершковий сир та розтоплене масло з цукровою пудрою. Збивайте 15 хвилин. Готовий і остиглий бісквіт розріжте на 3 однакові коржі. Змастіть кожний кремом і викладіть кружечки банана.

Для прикраси торта розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Трохи остудіть і додайте кімнатної температури масло. Поставте ганаш на 10 хвилин у холоїдник і рівномірно полийте торт з усіх боків.

Тірамісу-торт

Інгредієнти:

  • Савоярді печиво - 200 г.
  • Кава еспресо - 100 мл.
  • Алкоголь за смаком (коньяк, лікер, вино, амаретто) - 6 стол. л.
  • Сир маскарпоне - 500 г.
  • Цукор - 6 стол. л.
  • Яйця великі - 4 шт.
  • Какао-порошок - 2 стол. л.

Зваріть міцний еспресо і заздалегідь дістаньте маскарпоне із холодильника. Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовтки збийте разом із цукром до пишної світлої маси та вмішайте в сир маскарпоне. Окремо збийте міксером білки - вони не мають стікати при перевертанні посуду догори дном. Обережно додайте білки в крем з маскарпоне.

Форму для торта змастіть кремом на дні, щоб печиво не зміщувалося. Змішайте алкоголь та каву. В отриману рідину на пару секунд мажіть кожне печиво і викладіть у форму одним шаром. Змастіть савоярді кремом та викладіть ще один шар печива. Повторюйте, доки крем не закінчиться. Верхній шар потрібно змастити крем.

Поставте тірамісу в холодильник на 3-4 години для просочення. За цей час печиво повністю розмокне. Зніміть форму і присипте готовий десерт какао через сіточку.

Вас також можуть зацікавити новини: