
14 лютого весь світ святкує найромантичніше свято в році - День святого Валентина. Цього дня закохані роблять один одному подарунки, говорять компліменти та разом вечеряють. А красиво та смачно завершить свято чашечка чаю та торт на День святого Валентина своїми руками.
Звісно, набагато простіше замовити готовий десерт. Але зроблений з любов'ю та турботою торт завжди кращий за магазинний. Його можна приготувати як сюрприз або ж випекти вдвох зі своєю половинкою. Ми зібрали три докладні рецепти, за якими вийде найсмачніший торт на День святого Валентина чоловікові чи дружині.
Торт на День Валентина "Червоний оксамит"
Для тіста:
- Пшеничне борошно - 350 г.
- Цукор - 300 г.
- Какао-порошок - 1 ст. л.
- Щіпка солі.
- Сода - 1 ч. л.
- Розпушувач - 2 ч. л.
- Яйця - 3 шт.
- Олія - 300 мл.
- Вершки 35% - 150 мл.
- Сметана 20% - 150 г.
- Червоний харчовий барвник - 2 чайні ложки.
Для крему:
- Вершки жирні (не менше 33%) - 500 г.
- Цукрова пудра - 100 г.
У чашу блендері викладіть борошно, цукор, какао, соду, розпушувач та сіль. Змішайте сухі інгредієнти, додайте яйця та олію, перемішайте ще раз. Потім викладіть у чашу вершки, сметану та червоний барвник (можна замінити соком сирого буряка). Замісіть міксером і залиште тісто настоюватися на 20 хвилин під плівкою.
Змастіть маслом стінки форми для бісквіту, а на дно застеліть пергамент. Вказаної кількості тіста вистачить на три коржі діаметром 16 см, або два по 18 см. Випікайте бісквіт 20 хвилин при 180°. Остудіть тісто, наріжте на коржі, загорніть плівкою і поставте в холодильник. Можна обрізати основу формою серця.
Для крему холодні вершки прямо з холодильника збийте блендером, поступово досипаючи пудру та збільшуючи швидкість. Для готовності вершки потрібно збивати приблизно 5-6 хвилин. Також для торта "Червоний оксамит" можна зробити сметанний крем. Змастіть кремом коржі та боки торта.
Торт на День Валентина з вершковим сиром і бананами

Для бісквіта:
- Яйця - 6 шт.
- Цукор - 180 г.
- Борошно - 200 г.
- Вершкове масло - 50 г.
Для крему:
- Вершкове масло - 100 г.
- Вершковий сир - 300 г.
- Цукрова пудра - 90 г.
- Банани - 200 г.
Для прикраси:
- Вершкове масло - 150 г.
- Білий шоколад - 300 г.
- Мастика за бажанням.
Розділіть яйця на білки та жовтки. Білки збийте з третиною цукру до пишної піни. Решту цукру збийте з жовтками. Змішайте дві яєчні маси та просійте в них борошно. Розтопіть і злегка остудіть вершкове масло, також влийте в масу. Замісіть тісто лопаткою. Змастіть форму для запікання олією і випікайте бісквіт 30-40 хвилин при 180º.
Для крему змішати холодний вершковий сир та розтоплене масло з цукровою пудрою. Збивайте 15 хвилин. Готовий і остиглий бісквіт розріжте на 3 однакові коржі. Змастіть кожний кремом і викладіть кружечки банана.
Для прикраси торта розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Трохи остудіть і додайте кімнатної температури масло. Поставте ганаш на 10 хвилин у холоїдник і рівномірно полийте торт з усіх боків.
Тірамісу-торт
Інгредієнти:
- Савоярді печиво - 200 г.
- Кава еспресо - 100 мл.
- Алкоголь за смаком (коньяк, лікер, вино, амаретто) - 6 стол. л.
- Сир маскарпоне - 500 г.
- Цукор - 6 стол. л.
- Яйця великі - 4 шт.
- Какао-порошок - 2 стол. л.
Зваріть міцний еспресо і заздалегідь дістаньте маскарпоне із холодильника. Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовтки збийте разом із цукром до пишної світлої маси та вмішайте в сир маскарпоне. Окремо збийте міксером білки - вони не мають стікати при перевертанні посуду догори дном. Обережно додайте білки в крем з маскарпоне.
Форму для торта змастіть кремом на дні, щоб печиво не зміщувалося. Змішайте алкоголь та каву. В отриману рідину на пару секунд мажіть кожне печиво і викладіть у форму одним шаром. Змастіть савоярді кремом та викладіть ще один шар печива. Повторюйте, доки крем не закінчиться. Верхній шар потрібно змастити крем.
Поставте тірамісу в холодильник на 3-4 години для просочення. За цей час печиво повністю розмокне. Зніміть форму і присипте готовий десерт какао через сіточку.