Вишневий пиріг рецепт із фото / фото ua.depositphotos.com

Ароматний і красивий пиріг із вишнею і золотистим тістом дуже популярний серед американських господинь. Такі пироги можна побачити в багатьох американських фільмах. Приготувати такий пиріг вдома зовсім нескладно, а інгредієнти для нього недорогі та доступні. Вишню для десерту можна брати як свіжу, так і заморожену. З ягоди мають бути видалені всі кісточки.

Класичний американський вишневий пиріг

Пісочний вишневий пиріг / фото ua.depositphotos.com
  • Борошно - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 150 грам.
  • Вишня - 500 грамів.
  • Крохмаль - 2 ст. ложки.

Для тіста змішати борошно, 1 шматочок нарізаного масла, 100 г цукру і яйце. Розмішати тісто ложкою, скачати в кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Частину тіста відщипнути і залишити для прикраси. Форму змастити вершковим маслом і викласти в неї тісто, закриваючи бортики.

Відео дня

Вишню перемішати з крохмалем і 2 столовими ложками цукру. Покласти вишню у форму. Частину тіста тонко розкачати, нарізати однаковими смужками і викласти зверху на пиріг у вигляді решітки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

Вишневий пиріг із сиром із пісочного тіста

Пісочний пиріг із сиром і вишнею / фото ua.depositphotos.com

Для тіста:

  • Борошно - 240 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Яйце - 1 шт.

Для начинки:

  • Сир 9% - 500 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вишня - 300 г.

У мисці просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор і нарізане шматочками холодне вершкове масло. Перетерти в крихту, додати яйце і знову перемішати. Скачати тісто в кулю і загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.

У мисці змішати сир, сметану, цукор і два яйця. Збити масу блендером. Дно форми для запікання вистелити пергаментом і тістом, сформувати бортики. Викласти сирну начинку, на неї цілі вишні. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 60 хвилин.

Читайте також інші рецепти: