
Простий пиріг з малиною на основі з пісочного тіста і свіжими ягодами - по-справжньому літній десерт. У ньому розсипчасте тісто, ніжна кремова начинка і ненав'язлива малина. За бажанням, можна готувати і з іншими ягодами, але саме у такому поєднанні він виходить найсмачнішим.
Пиріг з малиною - рецепт
Пісочне тісто:
- 1/2 пачки вершкового масла (холодного);
- 2 ст. л. цукру;
- 1 жовток;
- 1,5 склянки* борошна.
*Об'єм склянки - 250 мл
Заварний крем**:
- 1/4 пачки вершкового масла (кубиками);
- 4 ст. л. цукру + 1 ст. л. ванільного цукру;
- 3,2 ст. л. борошна;
- 4 жовтки;
- 1,4 склянки вершків.
Малину для пирога беруть за смаком.
Крем можна приготувати за іншим рецептом, наприклад, на основі молока - раніше ми розповідали, як приготувати густий заварний крем для еклерів.
Як готувати пиріг з заварним кремом і малиною
Приготуйте основу для пирога.
Просійте борошно, за допомогою терки натріть у нього масло, періодично вмочуючи в борошно. Перетріть масло з борошном, щоб вийшла крихта. Жовток розітріть із цукром. Отриману суміш відправте до крихти, все перемішайте і замісіть тісто - воно має вийти м'яким. Загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його в тонкий пласт і виріжте коло за діаметром форми з запасом 3 см. Викладіть основу для пирога у форму, змащену олією (діаметр 18-20 см), сформуйте бортики, випікайте в розігрітій до 200 °Сдуховці 20 хвилин (або до рум'яності).
Бортики для пирога можна також сформувати з обрізків тіста.
Приготуйте заварний крем.
Поставте вершки на невеликий вогонь, додайте 1,5 ст. л. цукру і ванільний цукор. Перетріть цукор, що залишився, з жовтками, додайте борошно, перемішайте до однорідності. Відправте отриману суміш у гарячі вершки (вершки потрібно нагріти, але кип'ятити не можна). Постійно помішуючи віночком, заваріть крем до загусання і відразу ж зніміть з вогню. Додайте вершкове масло й активно перемішайте. Охолодіть крем за кімнатної температури.
Викладіть на основу готовий крем, розрівняйте. Зверху викладіть малину і поставте в холодильник на 1 годину.