Простий і шалено смачний пиріг із малиною / ua.depositphotos.com

Простий пиріг з малиною на основі з пісочного тіста і свіжими ягодами - по-справжньому літній десерт. У ньому розсипчасте тісто, ніжна кремова начинка і ненав'язлива малина. За бажанням, можна готувати і з іншими ягодами, але саме у такому поєднанні він виходить найсмачнішим.

Пиріг з малиною - рецепт

Пісочне тісто:

  • 1/2 пачки вершкового масла (холодного);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 жовток;
  • 1,5 склянки* борошна.

*Об'єм склянки - 250 мл

Відео дня

Заварний крем**:

  • 1/4 пачки вершкового масла (кубиками);
  • 4 ст. л. цукру + 1 ст. л. ванільного цукру;
  • 3,2 ст. л. борошна;
  • 4 жовтки;
  • 1,4 склянки вершків.

Малину для пирога беруть за смаком.

Крем можна приготувати за іншим рецептом, наприклад, на основі молока - раніше ми розповідали, як приготувати густий заварний крем для еклерів.

Як готувати пиріг з заварним кремом і малиною

Приготуйте основу для пирога.

Просійте борошно, за допомогою терки натріть у нього масло, періодично вмочуючи в борошно. Перетріть масло з борошном, щоб вийшла крихта. Жовток розітріть із цукром. Отриману суміш відправте до крихти, все перемішайте і замісіть тісто - воно має вийти м'яким. Загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.

Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його в тонкий пласт і виріжте коло за діаметром форми з запасом 3 см. Викладіть основу для пирога у форму, змащену олією (діаметр 18-20 см), сформуйте бортики, випікайте в розігрітій до 200 °Сдуховці 20 хвилин (або до рум'яності).

Бортики для пирога можна також сформувати з обрізків тіста.

Приготуйте заварний крем.

Поставте вершки на невеликий вогонь, додайте 1,5 ст. л. цукру і ванільний цукор. Перетріть цукор, що залишився, з жовтками, додайте борошно, перемішайте до однорідності. Відправте отриману суміш у гарячі вершки (вершки потрібно нагріти, але кип'ятити не можна). Постійно помішуючи віночком, заваріть крем до загусання і відразу ж зніміть з вогню. Додайте вершкове масло й активно перемішайте. Охолодіть крем за кімнатної температури.

Викладіть на основу готовий крем, розрівняйте. Зверху викладіть малину і поставте в холодильник на 1 годину.

Вас також можуть зацікавити новини: