Печиво київські каштани - рецепт вдома / колаж УНІАН, скріншоти YouTube

У радянські часи популярним в Україні було тістечко "Їжачки", яке для багатьох є смаком дитинства. Цей смаколик також називали "Золота нива" або "Київські каштани". Згодом про нього забули, і зараз у жодному магазині його не купити. Проте легендарний десерт можна приготувати самим - це зовсім не важко.

Печиво "Київські каштани" або "Їжачки" готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур'ю та вафельною крихтою.

Як приготувати печиво "Їжачки" - покроковий рецепт

Інгредієнти для тіста:

Відео дня
  • вершкове масло - 220 г;
  • цукор - 100 г;
  • варені яєчні жовтки - 5 шт.;
  • сметана - 4 стол. л.;
  • борошно - 250 г;
  • ванілін - дрібка;
  • сода - щіпка.

Інгредієнти для глазурі:

  • вершкове масло - 60 г;
  • цукор - 250 г;
  • молоко - 100 мл;
  • какао - 4 стол. л.

Додатково:

  • вафлі - 200 г;
  • начинка за смаком (горіхи, сухофрукти, вишні).

Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою. Вершкове масло залиште до розм'якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з'єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.

Золота нива - цукерки ручної роботи / скріншот з YouTube

З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.

Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові "їжачки" занурте в глазур і обваляйте у вафлях.

Вас також можуть зацікавити новини: