Рецепт томатного соку / фото ua.depositphotos.com

Томатний сік на зиму

  • Помідори - 1 кг
  • Сіль - 1 ст.л.

Читайте такожЯк приготувати сливовий соус: найкращі рецепти

Помідори помити та порізати, видаливши плодоніжки. Пропустити томати через соковижималку.

Закип'ятити отриманий сік, проварити 15 хвилин, знімаючи піну. Посолити.

Розілляти томатний сік у чисті сухі банки, закрутити й перевернути їх до охолодження, при цьому закутавши. До зими томатний сік зберігається у темному прохолодному місці.

Ароматний томатний сік

  • Помідори - 4-4,5 кг
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Гвоздика - 1 бутон
  • Перець чорний горошок - 5 шт.

Помідори добре промити і перебрати. Розрізати кожну на 2-4 частини, залежно від розміру овочу.

Пропустити томати через соковижималку. Помістити у каструлю. Покласти на сильний вогонь. Закип'ятити.

Як приготувати томатний сік / фото ua.depositphotos.com

Потім сік підсолити і приправити спеціями. Кип'ятити 10-15 хвилин на невеликому вогні (пінку прибирати не потрібно).

Тим часом ретельно промити банки і кришки, простерилізувати. Розлити прокипілий сік у стерильні банки й добре закупорити.

Томатний сік з болгарським перцем

  • Помідори - 1,5 кг
  • Перець болгарський - 500 г
  • Часник - 2 зубці
  • Сіль - за смаком

Помідори промити й пропустити через соковижималку. Покласти сік на вогонь.

Тим часом помити перець, вичистити серединку, нарізати його часточками вздовж або поперек. Очищені зубці часнику тонко нарізати.

Читайте такожАроматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика

Додати до соку перець і часник, посолити за смаком. Проварити 25 хвилин під кришкою на мінімальному вогні.

Розлити сік у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками. Перевернути банки, щоб у такому положенні охолонули. Зберігати томатний сік з болгарським перцем у прохолодному місці.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram