
Домашній томатний сік – не просто смачний, а ще й якісний. Ця апетитна заготовка дозволить насолодитися смаком томатів холодною зимою.
Томатний сік на зиму
- Помідори - 1 кг
- Сіль - 1 ст.л.
Помідори помити та порізати, видаливши плодоніжки. Пропустити томати через соковижималку.
Закип'ятити отриманий сік, проварити 15 хвилин, знімаючи піну. Посолити.
Розілляти томатний сік у чисті сухі банки, закрутити й перевернути їх до охолодження, при цьому закутавши. До зими томатний сік зберігається у темному прохолодному місці.
Ароматний томатний сік
- Помідори - 4-4,5 кг
- Сіль - 1 ст.л.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Гвоздика - 1 бутон
- Перець чорний горошок - 5 шт.
Помідори добре промити і перебрати. Розрізати кожну на 2-4 частини, залежно від розміру овочу.
Пропустити томати через соковижималку. Помістити у каструлю. Покласти на сильний вогонь. Закип'ятити.

Потім сік підсолити і приправити спеціями. Кип'ятити 10-15 хвилин на невеликому вогні (пінку прибирати не потрібно).
Тим часом ретельно промити банки і кришки, простерилізувати. Розлити прокипілий сік у стерильні банки й добре закупорити.
Томатний сік з болгарським перцем
- Помідори - 1,5 кг
- Перець болгарський - 500 г
- Часник - 2 зубці
- Сіль - за смаком
Помідори промити й пропустити через соковижималку. Покласти сік на вогонь.
Тим часом помити перець, вичистити серединку, нарізати його часточками вздовж або поперек. Очищені зубці часнику тонко нарізати.
Читайте такожАроматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика
Додати до соку перець і часник, посолити за смаком. Проварити 25 хвилин під кришкою на мінімальному вогні.
Розлити сік у простерилізовані банки. Закрити простерилізованими кришками. Перевернути банки, щоб у такому положенні охолонули. Зберігати томатний сік з болгарським перцем у прохолодному місці.