Немає нічого простішого, ніж купити куряче філе, моркву, цибулю та картоплю, зварити звичайний суп, а потім натерти в каструлю плавлений сирок. Однак навіть такий простий рецепт можна доповнити - дізнайтеся, як зробити неймовірно смачний суп із плавленим сиром.
Курячий сирний суп - рецепт
Абсолютно кожна господиня може приготувати такий наваристий і ситний сирний суп із куркою - рецепт із плавленим сиром вважається одним із найпростіших і найдоступніших.
Інгредієнти:
- півкілограма курячого філе;
- 2 брикети плавленого сиру;
- половина склянки вермішелі;
- 4 картоплини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 морква;
- пучок зелені.
- 2 столові ложки вершкового масла.
Запам'ятовуйте, як готувати суп із плавленим сиром і куркою - рецепт подужає навіть господиня-початківець.
Куряче філе вимити, нарізати шматочками, зварити бульйон. Моркву і цибулю почистити, обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла до золотистого відтінку. Почистити, вимити і нарізати кубиками картоплю, кинути в бульйон, через 10 хвилин всипати вермішель. По готовності в каструлю додати засмажку з цибулі та моркви, перемішати. Плавлений сир натерти на тертці, викласти в суп, перемішати до повного розчинення. Посолити, поперчити, прикрасити нашаткованою зеленню і зняти з вогню.
Грибний суп із плавленим сиром без м'яса
Такий сирний суп із грибами чудово підійде тим, хто не їсть птицю або м'ясо, зате не проти поласувати ситною першою стравою.
- 3 брикети плавленого сиру;
- півкілограма картоплі;
- 1-2 морквини;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 200 грамів грибів;
- 2 зубчики часнику;
- пучок кропу;
- 0.5 ст.л вершкового масла;
- 1-2 лаврові листки;
- сіль, перець.
Сирний суп із печерицями чи іншими грибами готується майже так само, як і без них.
Налити в каструлю воду, закип'ятити її, викласти очищену і нарізану кубиками картоплю. Гриби вимити, обсмажити на вершковому маслі до готовності, перекласти в каструлю. Зробити засмажку з цибулі та моркви, по готовності також додати її в суп. Часник пропустити через прес, приправити ним страву. Натерти плавлений сир, кинути його до решти продуктів, перемішати до розчинення. Наприкінці викласти в каструлю подрібнений кріп, лавровий лист, посолити, поперчити і зняти страву з вогню.
У такий самий спосіб ви можете зробити і грибний суп із куркою та плавленим сиром, але для цього доведеться звернути увагу на попередній рецепт - зварити курячий бульйон, а потім нарізати філе та додати до страви.