Сирний суп з м'ясом і без - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Немає нічого простішого, ніж купити куряче філе, моркву, цибулю та картоплю, зварити звичайний суп, а потім натерти в каструлю плавлений сирок. Однак навіть такий простий рецепт можна доповнити - дізнайтеся, як зробити неймовірно смачний суп із плавленим сиром.

Курячий сирний суп - рецепт

Абсолютно кожна господиня може приготувати такий наваристий і ситний сирний суп із куркою - рецепт із плавленим сиром вважається одним із найпростіших і найдоступніших.

Інгредієнти:

Відео дня
  • півкілограма курячого філе;
  • 2 брикети плавленого сиру;
  • половина склянки вермішелі;
  • 4 картоплини;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 морква;
  • пучок зелені.
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Запам'ятовуйте, як готувати суп із плавленим сиром і куркою - рецепт подужає навіть господиня-початківець.

Куряче філе вимити, нарізати шматочками, зварити бульйон. Моркву і цибулю почистити, обсмажити на сковороді з додаванням вершкового масла до золотистого відтінку. Почистити, вимити і нарізати кубиками картоплю, кинути в бульйон, через 10 хвилин всипати вермішель. По готовності в каструлю додати засмажку з цибулі та моркви, перемішати. Плавлений сир натерти на тертці, викласти в суп, перемішати до повного розчинення. Посолити, поперчити, прикрасити нашаткованою зеленню і зняти з вогню.

Грибний суп із плавленим сиром без м'яса

Такий сирний суп із грибами чудово підійде тим, хто не їсть птицю або м'ясо, зате не проти поласувати ситною першою стравою.

  • 3 брикети плавленого сиру;
  • півкілограма картоплі;
  • 1-2 морквини;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 200 грамів грибів;
  • 2 зубчики часнику;
  • пучок кропу;
  • 0.5 ст.л вершкового масла;
  • 1-2 лаврові листки;
  • сіль, перець.

Сирний суп із печерицями чи іншими грибами готується майже так само, як і без них.

Налити в каструлю воду, закип'ятити її, викласти очищену і нарізану кубиками картоплю. Гриби вимити, обсмажити на вершковому маслі до готовності, перекласти в каструлю. Зробити засмажку з цибулі та моркви, по готовності також додати її в суп. Часник пропустити через прес, приправити ним страву. Натерти плавлений сир, кинути його до решти продуктів, перемішати до розчинення. Наприкінці викласти в каструлю подрібнений кріп, лавровий лист, посолити, поперчити і зняти страву з вогню.

У такий самий спосіб ви можете зробити і грибний суп із куркою та плавленим сиром, але для цього доведеться звернути увагу на попередній рецепт - зварити курячий бульйон, а потім нарізати філе та додати до страви.

Вас також можуть зацікавити новини: