Однією з найпопулярніших холодних закусок на святковому або повсякденному столі можна сміливо назвати салат з картоплею. Картопля чудово поєднується з різними інгредієнтами, якими - читайте в матеріалі.
- Салат з картоплею і куркою - додамо лише яйце
- Салат з картоплею і огірком, свіжим або солоним
- Салат з картоплею по-корейськи - любителям гостренького
Салат з картоплею і куркою - додамо лише яйце
Для приготування 4 порцій будуть потрібні такі продукти:
- Картопля - 3-4 шт.
- Філе куряче - 2 шт (близько 400 г).
- Яйця - 5 шт.
- Майонез - 200 г.
Картоплю відварити в мундирах і очистити. Куряче філе відварити або зробити в мікрохвильовій печі - в посуд для мікрохвильовки укласти філе, додати 2 ст. л. води і поставити на 15 хвилин, не солити. Через 15 хвилин проткнути ножем в декількох місцях, за необхідності поставити ще на 5 хвилин. Щоб філе швидше охололо, викладіть відразу на тарілку.
Варені яйця очистити, нарізати кубиками в 5-7 мм, також нарізати кубиками картоплю і добре вистигле куряче філе. Змішати і заправити майонезом. При подачі салат з картоплі і яєць з куркою красиво прикрасити зеленню петрушки, кропу або викласти на листя салату.
Салат з картоплею і огірком, свіжим або солоним
Інгредієнти на 2 порції будуть потрібні такі:
- М'ясо - 200 г.
- Картопля - 2-3 шт.
- Яйця - 1 шт + 1 шт для прикрашання.
- Яблуко - 1 шт.
- Огірок свіжий або солоний - 2 шт.
- Горошок зелений консервований - 8 ст. л.
- Майонез - 100-150 мл.
М'ясо відварюємо, виймаємо і охолоджуємо, бульйон піде на суп. Картоплю і яйця також відварюємо. Нарізаємо всі продукти кубиками або соломкою.
Огірки і яблуко можна порізати дрібною соломкою на овочерізці, яблуко - натерти на крупній тертці. Змішати продукти в мисці, додати зелений горошок і майонез. Щоб прикрасити, варене яйце порізати часточками і викласти по колу, укладаючи кожну в листочок зеленого салату.
Салат з картоплею по-корейськи - любителям гостренького
Для приготування 2 порцій потрібні такі продукти:
- Картопля - 5-6 шт.
- Часник - 2 зубці.
- Спеції, сіль - за смаком.
- Соняшникова або інша рослинна олія - 4-5 ст. л.
- Соєвий соус - 2-3 ст. л.
- Оцет - 1-2 ч. л.
Очищену картоплю натерти на овочерізці дрібною соломкою і залити окропом на 5 хвилин. Злити воду, додати дрібно порізаний або пропущений через давилку часник, додати спеції для корейської моркви і перемішати.
Важливо: якщо в складі спецій є сіль, то окремо сіль додавати не потрібно.
Олію додаємо в розігрітому вигляді, слідом соєвий соус і оцет, добре перемішуємо і ставимо на 4 години в холодильник. Рекомендуємо періодично перемішувати, оскільки заправка буде стікати на дно посуду. Салат з картоплею соломкою по-корейськи підійде до будь-якого гарніру або м'ясного, рибного блюда.
Раніше УНІАН розповідав, як швидко і просто приготувати смачний соус для шаурми, який чудово смакує і до будь-яких інших закусок.