Консервовані абрикоси - рецепт / фото wall.alphacoders.com

Консервовані абрикоси – популярна солодка заготовка на зиму. Окрім чудових смакових якостей, ці ласощі мають ще й незрівнянний аромат.

У холодний період року такі абрикоси хороші і самі собою. Але консервовані плоди ще й стануть окрасою багатьох страв. Вони будуть гарним інгредієнтом для будь-якої домашньої випічки: пирогів, тортів, тістечок, круасанів або печива.

Для консервації найкраще підійдуть тверді абрикоси, оскільки вони краще розколюються на дві половинки, тримають форму й добре зберігаються в банці.

Відео дня

Абрикоси в сиропі на зиму

  • Абрикоси - 800 г
  • Цукровий пісок - 350 г

Абрикоси помити й видалити кісточки. Розмістити абрикосові половинки в стерилізовані банки, виклавши їх до верху. Залити окропом, накрити прокип'яченими кришками. Дати постояти, прогрітися 10 хвилин.

Абрикоси на зиму - як приготувати / фото vkuso.ru

Злити воду з банок, додати цукор, розмішати й довести сироп до кипіння.

Залити киплячим сиропом абрикоси й відразу закрутити кришками. Банки перевернути, укутати й залишити до охолодження під ковдрою. Потім прибрати банки з абрикосами в сиропі на зиму на зберігання.

Компот із цілих абрикосів на зиму

Інгредієнти розраховані на 3 банки об'ємом 1,5 л

  • Абрикоси - скільки піде
  • Цукор - 600 г
  • Кислота лимонна - 1 ч. л.

Абрикоси помити й помістити у стерилізовані банки. Залити їх крутим окропом. Накрити стерилізованими кришками. Залишити на 10 хвилин.

Читайте такожСолодко та ароматно: рецепти варення із черешні на зиму

Злити воду з банок у каструлю. Додати у каструлю з водою цукор.

Каструлю поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати лимонну кислоту.

Залити сиропом абрикоси. Потім на дно каструлі з водою помістити тканинну серветку або рушник, покласти банки з кришками й стерилізувати 10 хвилин. Закатати банки.