Сливове варення - рецепт без кісточок половинками / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Багато господинь у серпні активно починають консервувати фрукти, овочі та ягоди, не оминають вони своєю увагою і сливи. Варення з цих плодів дуже корисне, оскільки в ньому містяться цинк, йод, магній, сірка і кальцій, а також безліч вітамінів. УНІАН розповість, як зварити варення зі слив половинками і зробити його густим.

Сливове варення - рецепт на 5 хвилин

Інгредієнти:

  • півкілограма слив;
  • 2 склянки цукру.

Запам'ятовуйте, як готується сливове варення "П'ятихвилинка"

Відео дня

Сливи промити холодною водою, кожен плід розрізати навпіл і дістати кісточку. Взяти емальовану або керамічну каструлю, викласти сливи, пересипати цукром. Залишити на 2-3 години, щоб сливи пустили сік.

Кришки і банки для закаток вимити содою, налити воду в каструлю, довести до кипіння. на дно опустити кришки. Зверху поставити решітку, а на неї - банки дном догори. Стерилізувати 15-20 хвилин, потім перенести банки і кришки на сухий чистий рушник.

Поставити ємність зі сливами на повільний вогонь, варити, постійно помішуючи. Коли варення закипить, поставити мінімальний жар і готувати 5 хвилин. Перемішувати варення потрібно акуратно, щоб не пошкодити половинки слив, а пінку краще знімати шумівкою. Готове варення розлити по банках, закрити кришками і прибрати в тепле місце до охолодження.

ВАЖЛИВО: якщо варення вийшло недостатньо густим, його потрібно повністю остудити, а потім знову проварити протягом 5 хвилин і тільки потім розлити по банках.

Густе сливове варення - класичний рецепт половинками

Інгредієнти:

  • кілограм слив;
  • кілограм цукру;
  • півсклянки води.

Запам'ятовуйте, як варити варення зі слив за цим рецептом.

Сливи промити теплою водою, розрізати навпіл, дістати кісточки, викласти фрукти в ємність. Приготувати сироп - у каструлі або сотейнику змішати воду і цукор, довести до кипіння, плавно помішуючи, кип'ятити 2-3 хвилини.

Залити сиропом сливи, залишити на 3-4 години (сливи мають пустити сік). Потім поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти з плити і залишити при кімнатній температурі на ніч (це необхідно, щоб сливи, як слід, просочилися цукровим сиропом).

На цьому етапі важливо запам'ятати, скільки варити сливове варення, щоб воно точно було густим. Вам потрібно спочатку поставити ємність із плодами на вогонь знову, довести до кипіння, варити 2-3 хвилини. Потім зняти з плити, остудити й повторити процедуру ще 2 рази, але востаннє варити масу потрібно 10-15 хвилин.

Як перевірити, чи готове варення: капнути на блюдце крапельку, і якщо вона не розтікається - ласощі готові.

Наприкінці необхідно розлити варення по заздалегідь стерилізованих банках, закатати кришками і прибрати в тепле місце для охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: