У серпні і навіть у вересні практично всі українські господині закривають кабачки - особливо популярний варіант, коли овоч, завдяки іншим інгредієнтам, перетворюється на ананас. Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити такі кабачки як ананаси на зиму.
Кабачки як ананаси - рецепт
Відомо, що цей овоч здатний вбирати аромат і смак, тому закрити кабачки як ананаси - чудовий варіант оригінальної та смачної закуски на зиму.
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 600 мл пакетованого ананасового соку;
- 1 лимон;
- цедра лимона;
- 200 гр цукру;
- 10 гр ванільного цукру.
Запам'ятовуйте, як готувати кабачки як ананаси з ананасовим соком.
Кабачок вимити, очистити від шкірки, нарізати кружечками. Усередині кожного кружечка склянкою або кулінарним кільцем зробити отвори так, щоб кабачки вийшли кільцями (як консервовані ананаси). У сотейник вилити ананасовий сік, додати цукор, також ванільний цукор, перемішати. Викласти кабачки, поставити сотейник на вогонь. Варити 15-20 хвилин, помішуючи. Розкласти консервовані кабачки як ананаси по стерилізованих банках, закрити кришками і прибрати на зберігання.