![Фруктовий салат - рецепт / фото ua.depositphotos.com Фруктовий салат - рецепт / фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2020_07/1594296465-9180.jpg?0.47566212568679966)
Салати з фруктів та ягід – смачний та корисний десерт, який буде чудовою альтернативою будь-яким тортам, тістечкам, цукеркам або морозиву.
Варіантів рецептів фруктово-ягідних салатів безліч. Для їх приготування найчастіше використовують апельсини, груші, ківі, яблука, банани та полуницю.
Фруктово-ягідний салат з морозивом
- Банани - 1 шт.
- Ківі - 1 шт.
- Абрикоси - 3 шт.
- Нектарин - 4 шт.
- Черешня - 8 шт.
- Морозиво пломбір - 200 г
- Шоколад - 10 г
Фрукти помити. З бананів зняти шкірку, нарізати м'якоть маленькими кубиками. Зняти шкірку з ківі, нарізати м'якоть кубиками.
Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт
Абрикоси (стиглі, але не дуже м'які) розрізати на дві частини, видалити кісточки, м'якоть нарізати кубиками. Видалити кісточки з нектаринів і нарізати їх кубиками.
З черешні вирізати кісточку, нарізати ягоди кубиками або великими шматочками.
Усі приготовані фрукти покласти в глибоку миску. Заправити салат морозивом. Перемішати. Покласти його на 20 хвилин у холодильник, щоб трохи охолов.
Розкласти фруктовий салат по креманках. За бажанням можна посипати тертим шоколадом і подрібненими горіхами. Зверху можна покласти кульку підталого морозива й відразу подати салат до столу.
Фруктовий салат з йогуртом
- Яблуко - 2 шт.
- Ківі - 2 шт.
- Банан - 1 шт.
- Мандарин - 2 шт.
- Йогурт - 200 г
З фруктів видалити насіння та шкірку. Яблука нарізати кубиками. Якщо салат подаватиметься не відразу, то збризнути яблука однією столовою ложкою лимонного соку, щоб вони не потемніли.
Нарізати інші фрукти й додати їх у салатник. Перед подачею перемішати та заправити салат йогуртом. Вітамінний фруктовий салат з йогуртом готовий до вживання.
Фруктовий салат "Тільки для дорослих"
- Апельсин - 1 шт.
- Грейпфрут - 1 шт.
- Груша - 1 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Банан - 1 шт.
- Ківі - 1 шт.
- Сік лимона - 0,5 шт.
- Коньяк - 2-3 ст. ложки
- Цукор - 2-3 ст. ложки
- Кориця - 0,5-1 ч. л.
- Кокосова стружка при подачі - за бажанням
Апельсин очистити, нарізати товстими кружечками, розібрати на скибочки. Грейпфрут очистити від шкірки та плівок.
![Як приготувати фруктовий салат / фото ua.depositphotos.com Як приготувати фруктовий салат / фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2020_07/1594296535-6716.jpg?0.5468285475878294)
Грушу очистити від насіння, порізати на невеликі шматочки. Яблуко очистити від насіння, нарізати так само, як і грушу.
Банан очистити від шкірки, нарізати товстенькими кружечками. Ківі очистити й нарізати півкільцями.
Приготування заправки. Змішати лимонний сік, коньяк, цукор і корицю.
Усі інгредієнти змішати, полити фруктовий салат заправкою й знову перемішати. Під час подачі фруктовий салат за бажання можна посипати кокосовою стружкою.
Вінегрет з манго і чорносливом з фруктовою заправкою
- Буряк (середня) - 3 шт.
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Лук червоний - 1 шт.
- Манго - 1 шт.
- Чорнослив (без кісточок) - 100 г
- Мед (рідкий) - 1 ч. л.
- Гірчиця - 0,5 ч. л.
- Оцет (винний) - 1 ч. л.
- Сік лимонний - 1 ч. л.
- Оливкова олія (рослинна) - 5-6 ст. л.
- Яблуко (зелене, кисле) - 0,5 шт.
Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і поставити запікатися в нагріту духовку до 180°С на 1-1,5 години. Запечений буряк нарізати кубиками, покласти в чашку й змішати з 1 столовою ложкою оливкової олії.
Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання
Відварені моркву та картоплю почистити, нарізати кубиками. Манго почистити і також нарізати кубиками. Чорнослив вимити, обдати окропом, розрізати навпіл (або на 4 частини). Червону цибулю – півкільцями.
Всі овочі змішати у салатниці.
Приготування заправки. Збити у блендері половину яблука, обрізки манго з винним оцтом, лимонним соком, медом, оливковою олією та гірчицею.
Заправити салат і дати йому настоятися протягом 30 хвилин у холодильнику.