Дієтичні салати на Новий рік / фото depositphotos.com

Наближається Новий Рік 2023 - найсмачніше зимове свято, яке не обходиться без святкових салатів і різних делікатесів. Навіть під час дієти можна насолодитися смачними святковими салатами. УНІАН назвав 4 смачних і святкових рецепти салатів, які не навантажують шлунок.

Дієтичне олів'є

  • Куряче філе нежирне - 400 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 5 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Зелений горошок заморожений - 200 г.
  • Свіжий огірок - 2 шт.
  • Зелена цибуля - пучок.
  • Домашній майонез - 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Куряче філе відварити до готовності. Зварити до готовності моркву, картоплю, яйця і горошок. Овочі остудити і зняти шкірку. Нарізати кубиками курку, яйця, моркву і картоплю. Огірок дрібно нарізати. Подрібнити зелену цибулю. Перемішати всі інгредієнти, посолити, заправити салат домашнім майонезом або сумішшю сметани з соєвим соусом.

Салат з консервованим тунцем, овочами та яйцями

  • Тунець консервований в олії - 200 г.
  • Стручкова квасоля - 120 г.
  • Біла квасоля консервована - 200 г.
  • Рукола - 30 г.
  • Помідори черрі - 10 шт.
  • Оливки без кісточок - 300 г.
  • Яйця курячі великі - 2 шт.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Винний оцет - 1 ч. л.
  • Щіпка цукру.
  • Сіль, перець за смаком.

Стручки квасолі крупно нарізати і відварити до готовності (приблизно 8 хвилин). Яйця відварити до готовності і нарізати невеликим кубиком. Помідори черрі нарізати половинками. З тунця злити рідину. Для заправки змішати  олію, винний оцет, сіль, цукор і перець. Всі компоненти змішати в салатнику і заправити.

Відео дня
Дієтичні салати на Новий рік / фото ua.depositphotos.com

Салат з куркою і консервованими персиками

  • Салатні листя - 400 г.
  • Куряче філе - 600 г.
  • Консервовані персики - 400 г.
  • Помідори черрі - 30 шт.
  • Кедрові горіхи - 2 ст. л.
  • Базилік - 100 г.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Мед - 50 г.
  • Гірчиця м'яка - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.

Куряче філе нарізати скибочками, додати до неї мед, соєвий соус і гірчицю. Маринуйте курку в отриманій суміші на 1 годину. Листя салату і базилік промити, обсушити і порвати руками. Персик нарізати дрібними кубиками і викласти на листя салату. Нарізати черрі половинками і викласти в салатницю.

Мариновану курку обсмажити на ложці оливкової олії або запекти до готовності в духовці. Викласти готову курку на серветки і видалити надлишки жиру. На салат викласти шматочки курки, посипати кедровими горішками і заправити салат ложкою олії.

Салат з червоною капустою і апельсином

  • Червона капуста - 0.5 качана.
  • Буряк - 1 шт.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Волоські горіхи - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Буряк відварити до готовності і нарізати кубиками. З апельсина зняти плівки і дрібно нарізати цедру. Яблуко нарізати тонкими скибочками. Нашаткувати капусту. Змішати капусту, буряк, апельсин і яблуко. Посолити салат і заправити олією, посипати горішками.

Вас також можуть зацікавити новини: