
Наближається Новий Рік 2023 - найсмачніше зимове свято, яке не обходиться без святкових салатів і різних делікатесів. Навіть під час дієти можна насолодитися смачними святковими салатами. УНІАН назвав 4 смачних і святкових рецепти салатів, які не навантажують шлунок.
- Дієтичне олів'є
- Салат з консервованим тунцем, овочами та яйцями
- Салат з куркою і консервованими персиками
- Салат з червоною капустою і апельсином
Дієтичне олів'є
- Куряче філе нежирне - 400 г.
- Морква - 2 шт.
- Картопля - 5 шт.
- Яйця - 4 шт.
- Зелений горошок заморожений - 200 г.
- Свіжий огірок - 2 шт.
- Зелена цибуля - пучок.
- Домашній майонез - 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Куряче філе відварити до готовності. Зварити до готовності моркву, картоплю, яйця і горошок. Овочі остудити і зняти шкірку. Нарізати кубиками курку, яйця, моркву і картоплю. Огірок дрібно нарізати. Подрібнити зелену цибулю. Перемішати всі інгредієнти, посолити, заправити салат домашнім майонезом або сумішшю сметани з соєвим соусом.
Салат з консервованим тунцем, овочами та яйцями
- Тунець консервований в олії - 200 г.
- Стручкова квасоля - 120 г.
- Біла квасоля консервована - 200 г.
- Рукола - 30 г.
- Помідори черрі - 10 шт.
- Оливки без кісточок - 300 г.
- Яйця курячі великі - 2 шт.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Винний оцет - 1 ч. л.
- Щіпка цукру.
- Сіль, перець за смаком.
Стручки квасолі крупно нарізати і відварити до готовності (приблизно 8 хвилин). Яйця відварити до готовності і нарізати невеликим кубиком. Помідори черрі нарізати половинками. З тунця злити рідину. Для заправки змішати олію, винний оцет, сіль, цукор і перець. Всі компоненти змішати в салатнику і заправити.

Салат з куркою і консервованими персиками
- Салатні листя - 400 г.
- Куряче філе - 600 г.
- Консервовані персики - 400 г.
- Помідори черрі - 30 шт.
- Кедрові горіхи - 2 ст. л.
- Базилік - 100 г.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Мед - 50 г.
- Гірчиця м'яка - 2 ст. л.
- Соєвий соус - 2 ст. л.
Куряче філе нарізати скибочками, додати до неї мед, соєвий соус і гірчицю. Маринуйте курку в отриманій суміші на 1 годину. Листя салату і базилік промити, обсушити і порвати руками. Персик нарізати дрібними кубиками і викласти на листя салату. Нарізати черрі половинками і викласти в салатницю.
Мариновану курку обсмажити на ложці оливкової олії або запекти до готовності в духовці. Викласти готову курку на серветки і видалити надлишки жиру. На салат викласти шматочки курки, посипати кедровими горішками і заправити салат ложкою олії.
Салат з червоною капустою і апельсином
- Червона капуста - 0.5 качана.
- Буряк - 1 шт.
- Яблуко - 1 шт.
- Апельсин - 1 шт.
- Волоські горіхи - 2 ст. л.
- Оливкова олія - 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Буряк відварити до готовності і нарізати кубиками. З апельсина зняти плівки і дрібно нарізати цедру. Яблуко нарізати тонкими скибочками. Нашаткувати капусту. Змішати капусту, буряк, апельсин і яблуко. Посолити салат і заправити олією, посипати горішками.