Картопляний салат - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Картопляний салат – ситна страва, основним інгредієнтом якого, як випливає із назви, є картопля. Він може бути як основною стравою, так і прекрасним перекусом.

Картопляний салат з оселедцем і зеленню

  • Оселедець слабосолоний - 1 шт.
  • Картопля (середнього розміру) - 5 шт.
  • Листя салату – декілька листочків
  • Кріп (свіжий) - 1 пучок
  • Цибуля зелена - 3 гілочки
  • Гірчиця зерниста - 1 ч. л.
  • Олія соняшникова - за смаком
  • Сіль, перець мелений - за смаком

Картоплю зі шкіркою ретельно вимити, загорнути у фольгу й запекти в духовці до готовності.

Читайте такожБефстроганов із яловичини: як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусіОчистити та обробити оселедець на філе, видаливши всі кісточки. Розрізати його на шматочки шириною 1-2 см.

Відео дня

Кріп і зелену цибулю подрібнити. Листя салату вимити, нарвати шматочками.

Змішати олію з гірчицею, збити виделкою.

Змішати картоплю з листям салату та зеленню, полити заправкою, за бажанням посолити і поперчити. Перемішати все. Викласти скибочки оселедця.

Картопляний салат

  • Картопля - 3 шт.
  • Салямі або напівкопчена ковбаса - 100 г
  • Цибуля (невелика) - 1 шт.
  • Огірки мариновані - близько 100 г
  • Кріп - 1 пучок
  • Рослинна олія - 3-4 ст. л.
  • Гірчиця зерниста - 1-1,5 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком

Для заправки з'єднати і перемішати рослинну олію із зернистою гірчицею.

Цибулю тонко нарізати, порізати шматочками огірки. Картоплю очистити й нарізати соломкою, зелень кропу порубати.

Додати шматочки ковбаси, полити заправкою і перемішати.

Картопляний салат із соусом

  • Картопля - 500 г
  • Тунець - 160 г
  • Цибуля зелена - 3 ст. л.
  • Огірок маринований - 100 г
  • Листя салату - 4 шт.
  • Кріп - 1 ч. л.
  • Сіль (для картоплі) - 1 пучка
  • Перець чорний - за смаком
  • М'ята - кілька листочків

Для соусу

  • Оливкова олія - ​​4 ст. л.
  • Гірчиця - 1,5 ч. л.
  • Сік лимонний - 3 ст. л.
  • Сіль, перець чорний - за смаком

Для прикрашання

Оливки зелені - за смаком

  • Помідор - за смаком

Картоплю краще брати невелику та однакового розміру. Відварити її. Очистити картоплю, нарізати її шайбами, вистелити на блюдо, посолити й поперчити. Посипати 1/3 частиною цибулі.

Читайте такожЯк смачно запекти минтая в духовці – рецепти апетитної рибкиРибу відцідити від олії або власного соку. Помістити поверх картоплі. Знову посипати половиною цибулі та огірками.

Останнім шаром викласти нарізані або порвані дрібно листя салату, кріп і дрібно нарізану м'яту. Салат помістити у холодильник мінімум на 30 хвилин.

Для соусу з’єднати гірчицю, олію, сік лимона і спеції. Полити ним салат безпосередньо перед подачею. Прикрасити оливками (маслинами або каперсами) і свіжими помідорами.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: