Заварний крем / фото ua.depositphotos.com

Заварний крем може використовуватися як солодкий соус. Крім того, на його основі готують і складніші страви: десерти, муси, суфле, пудинги.

Заварний крем широко використовується при приготуванні кондитерських виробів. Ним поливають торти і просочують коржі, заповнюють ним тістечка, тарти і тарталетки та інші десерти. Також на його основі готують морозиво.

Заварний крем можна запікати, що перетворює його на повноцінний десерт.

Відео дня

Заварний крем на молоці

Заварний крем на молоці / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Молоко - 1 літр
  • Цукор - 300 грамів
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 120 грамів
  • Вершкове масло - 20 грамів
  • Ванільний цукор - 10 грамів

Спосіб приготування:

Читайте такожІдеальне шоколадне печиво: як приготувати неймовірні ласощікаструлю холодною водою, наливаємо в неї один літр молока, додаємо 300 грамів цукру.

Ставимо каструлю на великий вогонь, весь час перемішуємо до повного розчинення цукру, зменшуємо вогонь до середнього та залишаємо молоко нагріватися.

У миску розбиваємо 4 яйця, додаємо 120 грамів борошна, перемішуємо міксером (не збиваємо, тільки перемішуємо) до утворення однорідної суміші.

Вливаємо в суміш два ополоники гарячого молока з цукром, перемішуємо, додаємо ще 2 ополоники молока, перемішуємо і повертаємо отриману суміш у каструлю.

Ставимо каструлю на вогонь і, весь час перемішуючи вінчиком, варимо крем до загустіння.

Знімаємо з вогню, за потреби проціджуємо крізь сито. Додаємо в крем 20 грамів вершкового масла, перемішуємо, переливаємо крем у миску, додаємо 10 грамів ванільного цукру, перемішуємо.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо вистигати до кімнатної температури.

Заварний крем для торта Наполеон

Заварний крем для торта / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Молоко - 1 літр
  • Цукор - 300 грамів
  • Вершкове масло - 250 грамів
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 3 столові ложки
  • Ванільний цукор

Спосіб приготування:

У нержавіючу каструлю з товстим дном об'ємом близько 1,5 літра всипаємо борошно з цукром.

Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецептиборошно і цукор, вбиваємо 3 сирих яйця, всипаємо ванільний цукор і виделкою все перемішуємо до однорідності, щоб не було грудок.

Вливаємо в суміш 1 літр молока, продовжуючи все перемішувати - розчин має бути однорідним.

Ставимо крем варитися на слабкий вогонь, підігрівати при безперервному помішуванні - борошно має заваритися, але не підгоріти.

Варимо крем до початку кипіння - появи перших бульбашок, одразу прибираємо з вогню.

Охолоджуємо крем швидким способом. Коли крем охолоне до кімнатної температури, додаємо в нього розм'якшене вершкове масло, перемішуємо до його повного розчинення.

Заварний крем на сметані

Заварний крем на сметані / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Сметана - 200 грамів
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 60 грамів
  • Крохмаль кукурудзяний - 25 грамів
  • Ванільний цукор
  • Масло вершкове - 100 грамів

Спосіб приготування:

Читайте такожХрусткі консервовані кабачки: смачні та прості рецептив каструлю сметану, додаємо цукор, крохмаль, яйця. Усе перемішуємо добре вінчиком, щоб не було грудочок (можна збити міксером).

Каструлю ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння.

Доводимо суміш до кипіння, вимикаємо вогонь. Додати ванільний цукор. Усе добре перемішуємо. Даємо охолонути.

Масло кімнатної температури (не повинно бути занадто м'яким, підталим) збити міксером протягом 10 хвилин до пишної світлої маси.

Додавати по 1 столовій ложці заварну суміш, продовжуючи збивати. Масло і заварна суміш мають бути однієї температури.