Сава Лібкін - рецепт мідій з вином / Фото: Сава Лібкін

Як приготувати одеські мідії в білому вині з петрушкою розповідає відомий ресторатор Савелій Лібкін.

"Я знаю щонайменше 10 способів приготувати мідії. Але, мабуть, мій улюблений рецепт - мідії у білому вині з петрушкою", - зізнався Лібкін.

Разом із журналісткою Сонею Кошкіною ресторатор приготував молюсків у прямому ефірі з Одеського ресторану "дача".

Фото: Савва Лібкін

Як приготувати страву?

Інгредієнт:

(з розрахунку на одного гостя)

  • 0,5 кг мідій в раковинах (раковини мідій необхідно заздалегідь почистити від наростів і залити окропом, щоб вони розкрилися, після чого акуратно видалити пучок водоростей і добре промити їх від піску)
  • 1 невелика цибулина
  • 50 мл оливкової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 1 шматочок гострого червоного перцю без насіння
  • 0,5 стебла селери
  • 150 мл місцевого білого сухого вина
  • 7-8 гілочок петрушки
  • сіль і перець за смаком

П'ять кроків приготування:

  1. Розігріваємо оливкову олію в товстому казані на вогні.
  2. Цибулю, нарізану соломкою, кладемо в казан з маслом і обсмажуємо 2-3 хвилини до м'якого і прозорого стану.
  3. Часник, стебло селери й шматочок гострого перцю дрібно ріжемо, а після додаємо до цибулі в казан і обсмажуємо ще 3 хвилини.
  4. Тепер додаємо в казан наших молюсків прямо з раковинами. Даємо їм прокипіти 3 хвилини, після чого заливаємо місцевим білим сухим вином і залишаємо на вогні ще на 5 хвилин. За цей час алкоголь випарується, а страва отримає солодкість.
  5. Залишається відправити в казан сіль, перець, дрібно нарізану зелень петрушки, пару ложок картопляного пюре для загустіння соусу - і можна їсти.

Страву подаємо в гарячому вигляді й обов'язково зі шматком свіжого хліба, щоб було чим вимокнути смачний соус.

Рецепти від Савви Лібкіна: що приготувати