Універсальний рецепт скумбрії запеченої в духовці / фото ua.depositphotos.com

Запечена скумбрія - безпрограшний варіант як на обід, так і на вечерю. Страва займає мало часу на підготовку, швидко готується та виходить неймовірно смачною. Відмінно підійде як для сімейної вечері, так і званих гостей. УНІАН розбирався, як запекти смачну скумбрію в духовці без запаху.

Раніше ми говорили про те, як готується запечена скумбрія у духовці.

Як запекти скумбрію в духовці - "ванна" від запаху

Беремо тушку скумбрії і ретельно її потрошимо. Не забуваємо також видалити зябра. Після чого добре промиваємо.

Відео дня

Робимо оцтовий розчин - три столові ложки 9% оцту на літр води. В отриманій суміші замочуємо тушку риби на 10 хвилин. До речі, цей секретний лайфхак працює фактично з будь-якою рибою, крім червоної.

Після "ванни" тушки потрібно добре промокнути паперовими рушниками.

Натираємо рибу сіллю і перцем, а в животик кладемо лимон і часник. Також можна додати зелень і трави за смаком, але потрібно враховувати, що зелень може дати гіркоту.

Скільки готується скумбрія в духовці - головні орієнтири

Скумбрія зручна тим, що їй не потрібна тривала термічна обробка, за що її і люблять українські господині. Ціла тушка без головийі з відаленими нутрощами готується до 25 хвилин у духовці при температурі 180°С. Філе запікається ще швидше - всього 20 хвилин. При цьому температура в духовці повинна досягати 230°С.

Скумбрія в духовці у фользі - універсальний рецепт

Що знадобитися для скумбрії в духовці:

  • скумбрія - 1 шт.;
  • сметана - 2 ст. л;
  • лимон - 3 дольки;
  • лук - чверть середньої цибулини;
  • сіль і перець - за смаком.

Підготовуємо рибу, як ми це описували вище, і на тушці робимо глибокі поперечні надрізи.

У животики закладаємо лимон і трави, а в розрізи вставляємо цибулю. Змащуємо тушку сметаною. Уже в цьому виді рибу можна замотувати в фольгу та запікати.

Щоб страву зробити більш ситною, то запікаємо скумбрію з овочами. Картоплю і моркву миєму, чистимо і ріжемо невеликими кубиками. Овочі змішуємо зі сметаною і улюбленими спеціями та додаємо до скумбрії.

Деякі господині фарширують рибу овочами, але все ж краще їх просто викласти поруч з тушкою і загорнути у фольгу. Через овочі тривалість приготування страви може збільшитися до 50 хвилин. В результаті ми отримаємо смачну та корисну скумбрію з овочами в духовці.

Вас також можуть зацікавити новини: