Кращі страви з хека за 20 хвилин - рецепти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Хек - одна з найбільш бюджетних, але смачних риб, яку можна приготувати в духовці або на сковороді. Соус теж може бути різним - в залежності від ваших уподобань. УНІАН розповість, як смачно приготувати хек в духовці або на сковороді, щоб підкорити чоловіка.

Хек в томаті з цибулею і морквою

Інгредієнти:

  • Хек (тушки) - 2 шт
  • Сік томатний натуральний - 500 мл
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 7-8 ст. ложок
  • Олія рослинна - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт.

ВАЖЛИВО: для цієї страви бажано самостійно дістати з тушки філе хека - рецепт в духовці передбачає, що риба точно буде свіжою і якісною.

Відео дня

Після того як ви обробили тушку на філе, потрібно промити шматочки і посипати їх сіллю. У миску насипати борошно і обваляти в ній рибу. Прогріти сковороду, змастити олією, викласти хека і обсмажити по 2 хвилини з кожного боку. 

Цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на тертці. Смажити на сковороді овочі 4-5 хвилин до готовності. На іншій сковороді обсмажити 2 ст.л борошна на олії протягом 30 секунд. Влити в сковороду до борошна томатний сік, додати сіль, перець і поламаний лавровий лист. Тушкуйте соус 5 хвилин, поки він не почне загусати.

Підготувати ємність для запікання, викласти в неї продукти шарами - соус, риба, овочі, повторювати шари, поки інгредієнти не закінчаться. Потім накрити ємність фольгою і запікати в духовці 10 хвилин при 180 градусах Цельсія. Такий хек з овочами ідеально підійде для гарніру у вигляді картопляного пюре, але ви можете приготувати будь-який інший.

Смажений хек в клярі зі сметани

Інгредієнти:

  • Хек - 1 шт.
  • Сметана - 1 ст. ложка
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 50 г (3 ст. ложки + 1 ч. ложка)
  • Кріп свіжий - 3 г ( пару гілочок)
  • Олія рослинна (для смаження) - 45 г (3 ст. ложки)
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

ВАЖЛИВО: для того щоб швидко приготувати такий хек - рецепт можна видозмінити, використавши не тушки риби, а готове філе, тоді час приготування скоротиться.

Яйце вбити в глибоку ємність і збовтати віночком. Додати сметану, сіль, перець і перемішати. Всипати борошно і подрібнений кріп, знову перемішати. Філе хека нарізати шматочками, посолити і поперчити з обох сторін. Кожен шматочок риби занурити в кляр так, щоб він повністю покрив філе. Викласти на сковороду, змащену олією, смажити 5 хвилин з одного боку, потім ще 5 хвилин з іншого боку. Подавати страву можна з відвареним рисом.

Хек смажений в сирному клярі

Інгредієнти:

  • Філе хека - 500 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Яйця - 2-3 шт.
  • Борошно - 2 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Спеції (за бажанням) - за смаком
  • Олія соняшникова - для смаження

ВАЖЛИВО: всі кращі страви з хека готуються за суворою технологією, так що, якщо ви хочете результату - не міняйте рецептуру.

Філе посолити, поперчити, нарізати шматочками. Сир натерти на тертці, змішати в одній ємності з яйцями. Додати спеції, збити суміш віночком. Рибу обваляти в борошні з обох сторін, потім опустити в кляр. Викласти на розігріту сковороду, змащену олією, обсмажувати з обох сторін по 5-7 хвилин до золотистої скоринки. Подавати з рисом, овочами або картопляним пюре.

Вас також можуть зацікавити новини: