Гарячі страви на свято - рецепти / depositphotos.com

У наступаючому році, який пройде під заступництвом Кролика (Кота), важливо дотримати баланс - приготувати і м'ясні, і рибні, і овочеві страви, щоб не розгнівати символ року. УНІАН з'ясував, що готують на гаряче в рік Кролика (Кота), щоб стіл виглядав багато.

Раніше ми говорили про те, які можна приготувати закуски на Новий рік 2023 для себе і своїх гостей.

Гарячі страви з м'яса на новорічний стіл 

Прості гарячі страви з м'яса / depositphotos.com

М'ясо по-французьки

Відео дня
  • Свинина - 1 кг
  • Печериці - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сир твердий - 100 гр
  • Сир адигейський - 100 гр
  • Помідори червоні - 2 шт.
  • Гірчиця (готовий соус) - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Масло рослинне - для смаження

Гриби вимити, нарізати, викласти на розігріту сковороду з олією. Цибулю очистити, нарізати, додати до грибів. Смажити це все на сковороді до випаровування рідини з грибів і м'якості цибулі. В кінці викласти гриби і цибулю на окрему тарілку. Обидва сири натерти на тертці. М'ясо нарізати скибочками шириною приблизно 1.5 см.відбити м'ясо з двох сторін через харчову плівку.

Включити духовку, застелити її пергаментом, зверху викласти м'ясо. Змастити відбивні гірчицею, посолити і поперчити, зверху викласти гриби з цибулею. Далі - нарізані півкільцями помідори. Посипати відбивні адигейським сиром, потім - звичайним. Запікати м'ясо в духовці 35 хвилин при 200°C.

Картопля з м'ясним фаршем і плавленим сиром

  • Картопля - 10-12 шт.
  • Фарш свинячий - 350 г
  • Цибуля ріпчаста - 100-130 г
  • Сир плавлений (м'який) - 50 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Петрушка свіжа - 5 гілочок
  • Олія рослинна - 25 мл
  • Томатний соус - 50 г
  • Майонез - 30 г
  • Зіра (кумін) - 1 щіпка
  • Орегано сушений - 1 щіпка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Петрушку дрібно нарізати, часник очистити, пропустити через прес. Цибулю очистити, натерти на дрібній тертці. До фаршу додати цибулю, петрушку, часник, тертий плавлений сир, зіру, орегано, чорний перець і сіль. Ретельно перемішати, розігріти духовку до 190°C. очистити картоплю, відрізати з одного боку шматочок так, щоб кожна картоплина стійко стояла на столі або тарілці.

На кожній бульбі зробити 4 надрізи хрест-навхрест, не доходячи до кінця. Наповнити картоплю фаршем, змішати майонез, томатну пасту і 100 мл води. Викласти картоплю в форму для запікання, полити соусом, скропити рослинною олією. Накрити форму фольгою, відправити в духовку на 45 хвилин при 190°C. Через деякий час зняти фольгу і запікати картоплю ще 20 хвилин.

Рибні гарячі страви на свято

Незвичайні страви на Новий рік / depositphotos.com

Кальмари фаршировані

  • Кальмари - 4 шт.
  • Крабові палички - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Рис - 100 г
  • Майонез - 3 ст. л
  • Сіль - 1 щіпка

Тушки кальмарів промити, зняти шкірку, викласти в киплячу підсолену воду і варити 30-40 секунд. Яйця зварити круто, дрібно нарізати. Крабові палички подрібнити, рис відварити. З'єднати ці три інгредієнта, заправити майонезом. Начинити кальмари приготованим салатом, викласти кальмари в форму для запікання, покриту фольгою. Запікати в розігрітій духовці 10-15 хвилин при 190°C.

Риба "під шубою"

  • Філе будь-якої риби - 1 кг
  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Сир твердих сортів - 200 г
  • Сіль
  • Перець
  • Майонез
  • Зелень

Філе риби вимити, обсушити паперовими рушниками, викласти на деко або в форму для запікання. Посолити, поперчити, зверху покрити ріпчастою цибулею, нарізаною півкільцями. Моркву натерти на тертці, викласти наступним шаром. В кінці рівномірно посипати блюдо тертим сиром. Змастити заготовку майонезом і відправити в духовку. Запікати рибу під "шубою" 50-60 хвилин при 180°C.

Грибні та овочеві сучасні гарячі страви

Гарячі страви на швидку руку / depositphotos.com

Печериці, запечені з сиром

  • Печериці середнього розміру - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Білий хліб - 1-2 шматочки
  • Сир - 100-150 г
  • Прованські трави - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 10-20 г

Печериці вимити, обсушити, відрізати ніжки, які потім дрібно нарізати. Обсмажити на сковороді з подрібненою ріпчастою цибулею, приправити часником, пропущеним через прес. Блендером подрібнити хліб в крихту, додати на сковороду. Посипати прованськими травами і наповнити капелюшки печериць начинкою. Запікати в духовці 20 хвилин при 180°C.

Картопляна запіканка "Дофін"

  • Картопля - 800-900 г
  • Вершки нежирні - 600 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Часник - 2-3 середніх зубчика

Розігріти духовку до 190°C, очистити, вимити і нарізати картоплю кружальцями по 0.5 см завтовшки. Викласти картоплю в каструлю, залити вершками, посолити, поперчити і перемішати. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 5-10 хвилин. Перекласти картоплю в форму для запікання, посипати подрібненим часником, сіллю і перцем. Вершки, в яких картопля варився, процідити і залити в форму. Накрити блюдо фольгою і запікати в духовці 40 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: