
В Україні настав сезон гриля. Але якщо вибратися на природу не виходить - можна зробити вдома зробити ароматний шашлик в духовці. Готувати його можна на решітці для шашлику, в рукаві або на шпажках. Якщо використовуєте дерев'яні шпажки, то спочатку замочіть їх у воді на 30 хвилин, щоб вони не підгоріли. М'ясо перед приготуванням заздалегідь замаринуйте.
Як зробити шашлик в духовці
Вам знадобляться:
- мариноване м'ясо - 1 кг;
- залишки маринаду;
- рідкий дим (за бажанням) - 1 ч. л.
Заздалегідь наріжте і замаринуйте м'ясо. Раніше ми розповідали, як приготувати смачний маринад для шашлику. Частина рідкого маринаду залиште для готування. Насадіть м'ясо на шпажки або викладіть в рукав. До шашлику можна додати шматочки овочів. Також м'ясо можна викласти прямо на решітку духовки.
Під ємністю з м'ясом поставте деко - туди буде стікати сік і маринад. Розігрійте духовку до 200° для курки і до 230° для інших видів м'яса. Під дією високої температури м'ясо стане золотистим і підсмаженим зовні, і соковитим всередині.
Готуйте шашлик в духовці 20-40 хвилин в залежності від виду і віку м'яса. Раз в 5-10 хвилин перевертайте м'ясо і поливайте іншим маринадом. Щоб у шашлика був аромат багаття - додайте в маринад рідкий дим (1 ч.л. на 1 кг м'яса).
Ароматний шашлик в банкці в духовці
Шашлик в банці виходить дуже ароматним, але виглядає не золотистим, а блідим. Втім, після приготування можна зробити підсмажену скоринку на сковорідці.
Вам знадобляться:
- м'ясо - 1 кг;
- цибуля - 2 шт.;
- маринад - 200 г;
- рідкий дим (за бажанням) - 1 ч. л.;
- дерев'яні шпажки;
- банки об'ємом 3-5 л;
- фольга.
Шматочки м'яса заздалегідь замаринуйте і нещільно насадити на шпажки. Підготуйте чисті вимиті банки. На дно ємностей викладіть нарізану кільцями цибулю і, за бажанням, трохи рідкого диму.
Поставте шпажки з м'ясом вертикально в банки і полийте залишками маринаду. Горлечка запечатайте фольгою і зробіть по 4 проколи. Це потрібно для того, щоб через отвори виходив зайвий пар і банки не лопнули.
Банки поставте не в розігріту, а в холодну духовку, щоб вони не тріснули. Виставте температуру 200° і залиште шашлик на годину. Потім вимкніть вогонь і залиште ємності остигати на 30 хвилин. Банки з готовим шашликом акуратно дістаньте за допомогою прихватки.