Простий буряковий салат припаде до смаку багатьом / фото ua.depositphotos.com

Буряковий салат обов'язково прикрасить будь-який стіл і навряд чи когось розчарує. Яскравий на смак і колір цей салат стане прекрасним доповненням меню.

Раніше ми говорили про те, як зварити буряк швидко для салату або іншої страви.

Простий буряковий салат - рецепт

Для приготування даного салату багато зусиль не буде потрібно, а ось результат навряд чи когось залишить байдужим. Особливо салат повинен порадувати любителів буряка, оскільки нічого не буде перебивати його смак, навіть навпаки він максимально розкриється.

Відео дня

Інгредієнти - список

Щоб отримати дві порції салату, потрібно:

  • буряк - 300 г;
  • рослинна олія - 1-1, 5 ст. л.;
  • лимонний сік - 1-1, 5 ч. л.;
  • цукор, сіль - за смаком.

Найкраще використовувати буряк циліндричної форми, який за смаком набагато солодше.

Спосіб приготування - покрокові рекомендації

Буряк миємо, варимо до готовності (близько 1-1,5 години), дістаємо з води і чекаємо, поки він охолоне.

Після цього очищаємо буряк від шкірки та натираємо на тертці, бажано на найбільшій.

В отриману масу спочатку додаємо сіль і цукор, а потім - лимонний сік, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.

у кінці до приправленого буряку додаємо рослинне масло і ще раз перемішуємо. Тепер його можна подавати на стіл.

Буряковий салат з сиром відмінно доповнить меню / фото ua.depositphotos.com

Буряковий салат з сиром - рецепт

Цей яскравий і смачний салат цілком підійде як до святкового столу, так і до щоденного.

Інгредієнти - список

Для невеликої кількості салату необхідно взяти

  • буряк - 1 шт;
  • сир - 50 г;
  • майонез - 1 ст. л;
  • яйця - 2 шт;
  • часник і сіль - за смаком.

Щоб максимально знизити калорійність салату, найкраще вибирати майонез з найменшою жирністю. Це не повинно зіпсувати його смак.

Спосіб приготування - покрокові рекомендації

Спочатку відварюємо яйця (5-10 хвилин) з буряком (близько 1-1,5 години) і даємо їм гарненько охолонути.

Після цього у приготовлену ємність натираємо буряк, сир і яйця, залишаючи при цьому частину жовтка для прикраси салату в кінці приготування.

В отриману масу додаємо подрібнений часник, солимо, перемішуємо, посипаємо жовтком і викладаємо у салатницю.

Буряковий салат з горіхами - рецепт

Поживний і незвичайний салат. Горіхи надають страві неповторний смак.

Буряковий салат з горіхами підійде до святкового столу / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти - список

Щоб дотримати пропорції вірно, буде потрібно:

  • буряк - 50 г;
  • волоські горіхи - 50 г;
  • рослинна олія - 1 ч. л;
  • часник, сіль, перець - за смаком.

Для заправки салату також використовують майонез.

Спосіб приготування - покрокові рекомендації

Буряк відварюємо до готовності, охолоджуємо і натираємо на крупній тертці.

Волоські горіхи кришимо до дрібних шматочків або розтираємо і додаємо до буряка. Солимо, перчимо і заправляємо отриману масу рослинним маслом, після чого ретельно все перемішуємо.

Раніше УНІАН також писав, як смачно приготувати гречку, щоб вона завжди виходила ідеальною.

Вас також можуть зацікавити новини: