Як готувати Бите скло / фото smachno.ua

Торт Бите скло дуже часто можна побачити на святковому столі та різних застіллях. Цей десерт отримав свою назву за начинку з нарізаного кубиками кольорового желе, яке нагадує скляні вітражі. Популярний торт здобув народну любов за простоту приготування та яскравий смак.

Для приготування цього десерту готують желе різних смаків і сметанне желе. У начинку можна покласти за смаком будь-які фрукти або горіхи. Існує два найпопулярніші способи приготування - Бите скло з печивом і з бісквітом.

Торт Бите скло з печивом

  • Желе готове - 300 гр.
  • Желатин - 25 гр.
  • Сметана - 400 гр.
  • Цукор - 100 гр.
  • Ванілін - 0.5 гр.
  • Печиво Крекер - 50 г.
Рецепти Битого скла / фото recept.ua

Застигле желе вийняти з форми, нарізати кубиками. Висипати желатин у ємність, залити гарячою водою і розмішати. Сметану збити з цукром, додати ванілін, збити ще раз. Повільно вливати в сметану розчинений желатин, постійно помішуючи.

Відео дня

Печиво розім'яти руками до крихти. У форму для торта викласти шар печива, потім покласти різнокольорові желейні кубики і залити сметанною сумішшю. Залишити в холодильнику на 3 години.

Торт Бите скло з бісквітом

  • Желе різних смаків - 3 пачки.
  • Цукор - 1 ст.
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 0,5 ст.
  • Розпушувач - 0,5 ч.л.
  • Сметана - 400 мл.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Желатин - 200 г.
Рецепт битого скла з бісквітом / фото 1000.menu

Для бісквіта форму вистелити папером для запікання і змастити маслом. Яйця збити міксером із цукром і ванільним цукром. Всипати борошно і розпушувач, 30 секунд збивати міксером. Вилити тісто у форму і запікати 35 хвилин за 180 градусів.

Готовий бісквіт вийняти з духовки і залишити остигати. Нарізати остиглий бісквіт кубиками. Холодне желе також нарізати кубиками. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. Застигле желе нарізати кубиками. Желатин розчинити в склянці окропу.

Сметану збити міксером із половиною склянки цукру і ванільного цукру, влити желатин і ще раз збити. У сметанну масу покласти кубики желатину.

Половину сметанної маси з желе влити у форму, зверху покласти кубики бісквіта. На бісквіт вилити решту маси. Поставити в холодильник на дві години.

Щоб вийняти торт, накрийте його зверху плоскою тарілкою, переверніть на тарілку й акуратно зніміть харчову плівку.

Дивіться інші рецепти: