Юшку можна приготувати з будь-якої крупної риби / фото smachno.in.ua

Уха – це популярний в Україні вид юшки, основним інгредієнтом якого є риба. Юшка з риби є дуже цінною стравою для тих, хто любить ароматну й поживну їжу.

Які інгредієнти потрібні для приготування смачної ухи

Для приготування смачної та наваристої ухи знадобляться такі інгредієнти:

– вода (приблизно 3 літри);

Відео дня

– ваша улюблена риба (це може бути короп, лосось, окунь тощо – все залежить від ваших вподобань та фантазії);

– картопля (500-700 гр.);

– цибуля (одна велика або декілька маленьких);

–зелень (за вашим смаком: петрушка, кріп, базилік, зелена цибуля. Можна за бажання зробити мікс зелені, але в міру, аби не перебити аромат риби – особливо це стосується базиліку);

– лавровий лист (декілька штук);

– сіль, перець (можна горошком або мелений), або інші спеції;

– горілка (одна столова ложка – для пікантності смаку).

Як приготувати смачну уху

Воду поставити на вогонь. Рибу потрібно почистити, звільнити від нутрощів, відділити голову і хвіст. Ці частини риби – промити і кинути у киплячу воду для наваристості, але обов’язково треба вийняти зябра, аби страва не гірчила.

Цибулю почистити і зробити зверху і знизу надрізи навхрест таким чином, щоб цибулина не розпалася і залишилася цілою. Це потрібно для того, аби цибуля віддала страві якнайбільше свого соку.

Картоплю треба почистити і нарізати кубиками – як для звичайного супу. А от моркву краще нарізати соломкою.

Наступний крок – кинути цибулю, нарізану картоплю і моркву у киплячу воду, де вже вариться хвіст із головою. Додати спеції.

Поки все це вариться (протягом 15 хвилин), нарізати отриману раніше тушку риби і додати в каструлю разом із лавровим листом. Після доведення до кипіння – 10 хвилин варити на малому вогні.

Перед тим, як знімати з вогню, – додати столову ложку горілки для гостроти присмаку. Накрити каструлю кришкою і дати настоятися півгодини.

Смачного:)