Омлет - найпоширеніший вид сніданку / eda.ru

Омлет - найпоширеніший вид сніданку. Високий, пишний, з рум'яною скоринкою і дуже ніжний. А весь секрет у співвідношенні молока і яєць, і ще деяких секретів приготування.

Рецептів омлету існує ціла безліч. Ми наведемо класичний рецепт омлету як в дитячому садку і кілька оригінальних варіантів приготування омлету.

Читайте такожСмачне печиво без масла: рецепти домашньої випічки на будь-який смак

Омлет класичний рецепт:

Інгредієнти: яйця – 2 шт. молоко – 60 г, сіль – щіпка.

Приготування: ідеальне співвідношення молока і яєць: на 1 яйце 30 мл молока або половина від шкаралупи яйця. Яйця змішати виделкою або вінчиком з молоком і щіпкою солі. Але не збивати! Форму добре змастити вершковим маслом і вилити яєчну суміш. Форму необхідно брати висотою 4-5 см і суміш наливати на висоту 3 см. Випікати в духовці при температурі 180-200 градусів 15-20 хв до легкої рум'яної скоринки. У процесі випікання маса ущільнюється і злегка піднімається. Після випічки залишити омлет на деякий час в духовці.

Омлет на сковороді рецепт:

Інгредієнти: молоко 90 мл, яйця - 3 шт., сіль за смаком, рослинна олія - 1 ст. ложка.

Приготування: підготуйте всі необхідні продукти. Яйця беріть побільше, бажано використовувати домашні яйця - вони не тільки великі, але і мають як правило яскравий помаранчевий жовток, що додасть готовому омлету красивий колір. Молоко беріть натуральне, не важливо який відсоток жирності у нього буде. Підійде також і рослинне молоко. Яйця добре, але акуратно помийте. На шкаралупі яєць міститься дуже багато бактерій. Акуратно вбийте яйця в глибоку миску. Збийте все виделкою, щоб жовток і білок добре перемішалися. Влийте молоко. Традиційно вважається, що на одне яйце беруть ту кількість молока, яка поміщається в половинці шкаралупи від цього яйця. Так що для вимірювання кількості молока можна скористатися і яєчною шкаралупою. Добре розмішайте масу виделкою. Посоліть омлет. На цьому етапі ви можете додати в омлетну суміш різні смаколики, які вам до душі. Доречним тут буде свіжа і сушена зелень, цибуля, часник. Але якщо ви віддаєте перевагу блюду поситніше, тоді додайте шматочки бекону, курки, натертий сир і шматочки помідора. Але у класичному рецепті таких жобавок немає. Підготуйте сковороду, в якій будете готувати омлет. Це може бути товста чавунна сковорода, сковорода з керамічним або простим антипригарним покриттям. Сковороду змажте олією. Вона може бути якою завгодно, але обов'язково рафінованою, щоб не пригорати на сковороді. Вилийте в сковороду омлетну масу. Готуйте на невеликому вогні, оскільки омлет дуже швидко пригорає. Час приготування близько 8-10 хвилин. Щоб омлет добре просмажився зверху і був пишним, накрийте його кришкою і після зняття з вогню залиште накритим ще хвилин на 5.

Це блюдо можна приготувати всього за кілька хвилин \ 1000.menu

Омлет з молоком на сковороді рецепт:

Інгредієнти: яйця курячі - 3 шт., молоко - 150 мл., сіль - 2 щіпки, масло вершкове - 30 гр.

Приготування: найголовніший аспект в приготуванні - курячі яйця повинні бути кімнатної температури! Це обов'язкова умова, тому плануючи приготувати пишний омлет, заздалегідь дістаньте яйця з холодильника і прогрійте при кімнатній температурі хвилин 20-30. Розбийте яйця в глибоку ємність, влийте туди ж молоко обраної вами жирності і всипте сіль. На цьому етапі можна додати інші спеції, приправи. Збийте вміст ємності віночком. Багато хто помилково вважає, що чим довше збивати суміш, тим пишніше буде омлет - це не так! Необхідно просто перемішати між собою всі компоненти. Прогрійте сковороду на плиті, викладіть в неї вершкове масло і розтопіть його. Влийте на розтоплене вершкове масло яєчну суміш і відразу ж зменшіть нагрів до мінімального. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте блюдо приблизно 10-15 хвилин, до повної готовності. Вимкніть нагрів і дайте пропаритися своєму пишному омлету з молоком на сковороді під кришкою ще 5 хвилин. Акуратно наріжте його і викладіть на тарілки. Подавайте до столу гарячим.

Омлет з шинкою, помідорами та цибулею

Інгредієнти: 6 яєць; 200 мл. молока; щіпка солі; 100 гр. шинки; 1 великий помідор або 8 томатів черрі; невеликий пучок зеленої цибулі; 1 чайна ложка рослинної олії.

Приготування: поріжте шинку і помідори кубиками, цибулю нашаткуйте. Збийте яйця з молоком і сіллю. Додайте в суміш шинку, помідори і цибулю і акуратно перемішайте масу лопаткою. Змастіть сковороду олією, вилийте в неї омлет. Смажте під кришкою на середньому вогні до готовності, близько 15 хвилин.

Омлет зі спаржею і помідорами

Інгредієнти: 6 яєць; 150 мл. молока; щіпка солі; 10 зелених пагонів спаржі; 2 середніх помідори; 2 зубчики часнику; 1 чайна ложка рослинної олії.

Приготування: часник наріжте дрібними кубиками, помідори — середніми шматочками, спаржу — навпіл. Розігрійте олію на сковороді, обсмажте часник, потім додайте овочі і готуйте їх 7-8 хвилин. Збийте яйця з молоком і сіллю, залийте сумішшю вміст сковороди і готуйте ще 8-10 хвилин.

Омлет на пару рецепт

Інгредієнти: 4 яйця; 100 мл. молока; щіпка солі.

Приготування: у глибокій мисці з допомогою виделки або міксера збийте яйця до однорідності. Стежте, щоб маса не почала підніматися: якщо перезбити її, готова страва буде занадто щільною. Додайте молоко і сіль, знову перемішайте. Налийте суміш у жаростійкий посуд, покладіть на підкладку пароварки або мультиварки. Через 15 хвилин омлет буде готовий.

За цим же рецептом можна приготувати варений омлет. Для цього яєчну масу перелийте в поліетиленовий пакет, щільно зав'яжіть його, покладіть у ще один пакет, потім — у киплячу воду. Варіть омлет 15-20 хвилин, потім дістаньте з пакету і наріжте на скибочки.

Французький омлет рецепт:

Інгредієнти: яйце куряче - 3 шт., молоко - 1 чайна ложка, сир - 50 гр, вершкове масло - 1 столова ложка, перець чорний мелений за смаком, сіль за смаком.

Приготування: ретельно збити яйця з молоком - краще звичайною виделкою. Розтопити на сковороді вершкове масло. Сковорода повинна бути достатньо розігріта, інакше омлет не вийде повітряним. Як тільки масло перестане пінитися, додати яйця з молоком, покривши все дно. Треба негайно підняти ту частину омлету, яка прихопилася, щоб яєчна суміш під нею заніміла. Повторити так кілька разів, злегка похитуючи сковороду, щоб омлет швидше прихватился з усіх боків. За хвилину до повної готовності розподілити тертий сир по одній половині омлету і готувати ще 20 секунд. За допомогою лопатки загорнути омлет, накривши сирну половинку. Вимкнути вогонь і залишити готуватися ще секунд на 30.