Як спекти булочки з корицею / depositphotos.com

Пам'ятаєте, як в шкільних їдальнях серед банальних сосисок в тісті і "зайчиків" з родзинками, немов оповиті золотим сяйвом, на прилавку лежали булочки з корицею? Гарячі, ароматні і ті, що тануть у роті, вони полонили серця і дорослих, і дітей.

Раніше ми розповідали, як спекти Цвєтаєвський пиріг, а сьогодні поділимося перевіреними рецептами улюблених булочок з корицею.

Сіннабон з вершковим кремом

Для тіста:

Відео дня
  • масло вершкове - 60 г;
  • молоко - 100 мл;
  • цукор - 60 гр + 1 ч.л;
  • дріжджі сухі - 7 гр;
  • яйця - 2 шт;
  • борошно - 570 гр ;
  • вода тепла - 100 мл.

Для начинки:

  • цукор коричневий - 150 г;
  • какао - 30 гр;
  • кориця - 2 ст.л;
  • імбир мелений - 1 ст.л;
  • масло вершкове - 60 гр.

Для крему:

  • сир вершковий - 100 гр;
  • пудра цукрова - 200 гр;
  • молоко (або вершки) - 1 ст.л.

Розтопити масло, з'єднати з молоком, сіллю і цукром, відставити в сторону. У чашці або склянці змішати воду, сухі дріжджі і цукор. Залишити на 5-10 хвилин, поки рідина не помутніє і не покриється пінкою.

З'єднати разом масляну і дріжджову суміш, додати 2 яйця, перемішати. Повільно вмішати всю муку, спочатку можна міксером, потім - руками. Викласти масу на поверхню, посипану борошном, і вимісити тісто протягом 10 хвилин.  Чашку змастити маслом, викласти туди тісто, накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин.

Читайте такожНайсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецептиЗмішати сухі інгредієнти, дістати тісто, розкачати пласт товщиною 4-7 мм. Змастити розтопленим вершковим маслом пласт, зверху висипати суху суміш, скачати пласт в ковбаску. Нарізати на шматочки приблизно по 5 см. 

Вистелити дно форми для запікання пергаментом і викласти булочки так, щоб вони не торкалися один до одного. Накрити форму вологим рушником і залишити в теплі на 20 хвилин. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180°C.

Змішати в чашці вершковий сир, вершки або молоко і цукрову пудру. Збити міксером 3 хвилини до однорідності. Готовим кремом змастити булочки.

Булочки з корицею і згущеним молоком

Рецепт апетитних булочок з корицею / depositphotos.com

Для тіста:

  • молоко кисле або свіже (або кефір) - 300 мл;
  • дріжджі сухі - 11 гр;
  • сіль - 2/3 ч.л;
  • цукор - 2 ст.л;
  • цукор ванільний - 1 пакетик;
  • яйце куряче - 1 шт;
  • борошно - 600 гр;
  • масло рослинне - 1 ст.л;
  • масло вершкове - 50 гр + для змазування форми.

Для начинки:

  • масло вершкове - 70 гр;
  • цукор - 2-3 ст.л;
  • кориця або ванільний цукор - за смаком.

Для крему:

  • згущене молоко біле - 250 гр;
  • яйця курячі - 2 шт.

Взяти миску, влити туди тепле молоко. Додати сухі дріжджі, сіль, цукор, пакетик ванільного цукру, одне яйце і одну столову ложку рослинної олії без запаху, перемішати. Борошно просіяти, висипати до решти інгредієнтів, залишивши 100 гр від загальної кількості. Вимісити тісто.

Розтопити вершкове масло, додати в тісто, всипати борошно, що залишилося, ще раз перемішати. Перекласти в ємність, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин. Після цього дістати тісто, трохи його пом'яти прямо в мисці або на столі, потім покласти назад, знову накрити рушником і залишити на 20 хвилин.

Вилити в сотейник згущене молоко, додати два яйця, перемішати. Поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до загустіння. Ні в якому разі не кип'ятити! Зняти з вогню, дати охолонути.

Посипати стіл борошном, викласти відпочиле тісто і розкачати його в пласт. Змастити розтопленим вершковим маслом, посипати цукром, змішаним з корицею і ванільним цукром. Скрутити пласт в рулет, розрізати на 12 рівних частин. 

Форму для випічки змастити маслом, викласти заготовки для булочок, накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин. Потім помістити деко в духовку і випікати булочки 20-30 хвилин при 180°C. Після закінчення цього часу дістати булочки, змастити їх остиглим кремом і дати просочитися.

Гарбузові булочки

Для тіста:

  • молоко - 190 мл;
  • олія соняшникова - 60 мл;
  • цукор - 50 гр;
  • дріжджі свіжі - 8 гр;
  • гарбузове пюре - 125 гр;
  • борошно - 400 гр;
  • мед - 0,5 ч.л;
  • сіль - 0,25 ч.л.

Для начинки:

  • масло вершкове - 50 гр;
  • цукор - 60 гр;
  • кориця - 1,5 ч.л.

Для глазурі:

  • сир вершковий - 100 гр;
  • цукрова пудра - 1,5 ст.л;
  • масло вершкове - 1,5 ст.л.

Для цього рецепта заздалегідь рекомендується протушкувати гарбуз і потім подрібнити його в блендері.

Взяти миску, налити в неї молоко, розкришити сухі дріжджі всипати 0.5 ст.л цукру і 2 ст.л борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Після закінчення цього часу додати гарбузове пюре, мед, сіль, соняшникову олію і цукор. Перемішати.

Читайте такожПовітряні заварні тістечка: найсмачніший рецептВсипати борошно частинами, помішуючи. Накрити ємність з тістом вологим рушником і залишити на 1 годину в тепле місце або на ніч в холодильник. Взяти тісто, розділити на дві частини. Одну розкатати в пласт приблизно 1.5 см. Змастити поверхню вершковим маслом, посипати цукром і корицею. Згорнути в рулет, нарізати на кілька частин. Те ж саме виконати з другою частиною тесту.

Викласти булочки на деко, змащене маслом, залишити на 20 хвилин. Після цього випікати 20-30 хвилин при 180°C. У мисці з'єднати вершковий сир, вершкове масло і цукрову пудру. Збити міксером близько хвилини. Після того, як булочки охолонуть, змастити їх глазур'ю і подавати до столу.

Вас також може зацікавити: