Пам'ятаєте, як в шкільних їдальнях серед банальних сосисок в тісті і "зайчиків" з родзинками, немов оповиті золотим сяйвом, на прилавку лежали булочки з корицею? Гарячі, ароматні і ті, що тануть у роті, вони полонили серця і дорослих, і дітей.
Раніше ми розповідали, як спекти Цвєтаєвський пиріг, а сьогодні поділимося перевіреними рецептами улюблених булочок з корицею.
Сіннабон з вершковим кремом
Для тіста:
- масло вершкове - 60 г;
- молоко - 100 мл;
- цукор - 60 гр + 1 ч.л;
- дріжджі сухі - 7 гр;
- яйця - 2 шт;
- борошно - 570 гр ;
- вода тепла - 100 мл.
Для начинки:
- цукор коричневий - 150 г;
- какао - 30 гр;
- кориця - 2 ст.л;
- імбир мелений - 1 ст.л;
- масло вершкове - 60 гр.
Для крему:
- сир вершковий - 100 гр;
- пудра цукрова - 200 гр;
- молоко (або вершки) - 1 ст.л.
Розтопити масло, з'єднати з молоком, сіллю і цукром, відставити в сторону. У чашці або склянці змішати воду, сухі дріжджі і цукор. Залишити на 5-10 хвилин, поки рідина не помутніє і не покриється пінкою.
З'єднати разом масляну і дріжджову суміш, додати 2 яйця, перемішати. Повільно вмішати всю муку, спочатку можна міксером, потім - руками. Викласти масу на поверхню, посипану борошном, і вимісити тісто протягом 10 хвилин. Чашку змастити маслом, викласти туди тісто, накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин.
Читайте такожНайсмачніші ліниві вареники: солодкі і солоні рецептиЗмішати сухі інгредієнти, дістати тісто, розкачати пласт товщиною 4-7 мм. Змастити розтопленим вершковим маслом пласт, зверху висипати суху суміш, скачати пласт в ковбаску. Нарізати на шматочки приблизно по 5 см.
Вистелити дно форми для запікання пергаментом і викласти булочки так, щоб вони не торкалися один до одного. Накрити форму вологим рушником і залишити в теплі на 20 хвилин. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180°C.
Змішати в чашці вершковий сир, вершки або молоко і цукрову пудру. Збити міксером 3 хвилини до однорідності. Готовим кремом змастити булочки.
Булочки з корицею і згущеним молоком
Для тіста:
- молоко кисле або свіже (або кефір) - 300 мл;
- дріжджі сухі - 11 гр;
- сіль - 2/3 ч.л;
- цукор - 2 ст.л;
- цукор ванільний - 1 пакетик;
- яйце куряче - 1 шт;
- борошно - 600 гр;
- масло рослинне - 1 ст.л;
- масло вершкове - 50 гр + для змазування форми.
Для начинки:
- масло вершкове - 70 гр;
- цукор - 2-3 ст.л;
- кориця або ванільний цукор - за смаком.
Для крему:
- згущене молоко біле - 250 гр;
- яйця курячі - 2 шт.
Взяти миску, влити туди тепле молоко. Додати сухі дріжджі, сіль, цукор, пакетик ванільного цукру, одне яйце і одну столову ложку рослинної олії без запаху, перемішати. Борошно просіяти, висипати до решти інгредієнтів, залишивши 100 гр від загальної кількості. Вимісити тісто.
Розтопити вершкове масло, додати в тісто, всипати борошно, що залишилося, ще раз перемішати. Перекласти в ємність, накрити вологим рушником і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин. Після цього дістати тісто, трохи його пом'яти прямо в мисці або на столі, потім покласти назад, знову накрити рушником і залишити на 20 хвилин.
Вилити в сотейник згущене молоко, додати два яйця, перемішати. Поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до загустіння. Ні в якому разі не кип'ятити! Зняти з вогню, дати охолонути.
Посипати стіл борошном, викласти відпочиле тісто і розкачати його в пласт. Змастити розтопленим вершковим маслом, посипати цукром, змішаним з корицею і ванільним цукром. Скрутити пласт в рулет, розрізати на 12 рівних частин.
Форму для випічки змастити маслом, викласти заготовки для булочок, накрити рушником і залишити на 20-30 хвилин. Потім помістити деко в духовку і випікати булочки 20-30 хвилин при 180°C. Після закінчення цього часу дістати булочки, змастити їх остиглим кремом і дати просочитися.
Гарбузові булочки
Для тіста:
- молоко - 190 мл;
- олія соняшникова - 60 мл;
- цукор - 50 гр;
- дріжджі свіжі - 8 гр;
- гарбузове пюре - 125 гр;
- борошно - 400 гр;
- мед - 0,5 ч.л;
- сіль - 0,25 ч.л.
Для начинки:
- масло вершкове - 50 гр;
- цукор - 60 гр;
- кориця - 1,5 ч.л.
Для глазурі:
- сир вершковий - 100 гр;
- цукрова пудра - 1,5 ст.л;
- масло вершкове - 1,5 ст.л.
Для цього рецепта заздалегідь рекомендується протушкувати гарбуз і потім подрібнити його в блендері.
Взяти миску, налити в неї молоко, розкришити сухі дріжджі всипати 0.5 ст.л цукру і 2 ст.л борошна. Перемішати і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Після закінчення цього часу додати гарбузове пюре, мед, сіль, соняшникову олію і цукор. Перемішати.
Читайте такожПовітряні заварні тістечка: найсмачніший рецептВсипати борошно частинами, помішуючи. Накрити ємність з тістом вологим рушником і залишити на 1 годину в тепле місце або на ніч в холодильник. Взяти тісто, розділити на дві частини. Одну розкатати в пласт приблизно 1.5 см. Змастити поверхню вершковим маслом, посипати цукром і корицею. Згорнути в рулет, нарізати на кілька частин. Те ж саме виконати з другою частиною тесту.
Викласти булочки на деко, змащене маслом, залишити на 20 хвилин. Після цього випікати 20-30 хвилин при 180°C. У мисці з'єднати вершковий сир, вершкове масло і цукрову пудру. Збити міксером близько хвилини. Після того, як булочки охолонуть, змастити їх глазур'ю і подавати до столу.
Вас також може зацікавити: