Польща закликає Україну активізувати роботу по укладанню двосторонніх міждержавних та міжвідомчих угод у правовій сфері. Така співпраця має широкі перспективи з огляду на проведення в Україні та Польщі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції України, про це заявив міністр юстиції Польщі Кшиштоф КВЯТКОВСЬКИЙ під час двосторонньої зустрічі з міністром юстиції України Олександром ЛАВРИНОВИЧЕМ, що відбулася у Стамбулі в рамках участі у 30-й Конференції міністрів юстиції держав-членів Ради Європи.

У ході зустрічі міністри юстиції України та Польщі обговорили наступні кроки щодо підготовки та укладання двосторонніх міждержавних договорів про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах, а також у сфері взаємного визнання та виконання судових рішень.

Відео дня

О.ЛАВРИНОВИЧ та К.КВЯТКОВСЬКИЙ обговорили також перспективи підписання міжвідомчої угоди між мін’юстами України та Польщі. На думку міністрів, така угода матиме позитивні перспективи з урахуванням необхідності законодавчого та правового забезпечення проведення турніру чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Крім того, сторони висловили зацікавленість щодо правової співпраці в галузі державного реформування.

Так, за словами О.ЛАВРИНОВИЧА, Україні є цікавим ефективний досвід Польщі у галузі адміністративної реформи та реформування державної служби. У свою чергу К.КВЯТКОВСЬКИЙ висловив цікавість щодо реформ у галузі правосуддя та юстиції, які на сьогодні здійснюються в Україні.

За підсумками зустрічі міністри юстиції України та Польщі домовилися про встановлення найближчим часом фахових та експертних контактів для початку конкретної роботи та реалізації окреслених у ході перемовин планів.