Труба для Hyperloop / фото Okras / wikipedia.org

Глава компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що найближчим часом має намір провести тестування тунелю для швидкісного транспорту Hyperloop.

Читайте такожОмелян розповів, коли в Україні може з'явитися тестовий майданчик Hyperloop

Про це він написав на сторінці у Twitter.

Відео дня

За словами Маска, капсула всередині вакуумного тунелю має досягти швидкості приблизно в 500 кілометрів на годину, що становить майже половину від швидкості звуку. При цьому довжина гальмівного шляху повинна скласти всього близько 1,2 кілометра.

Маск визнав, що така ідея виглядає дещо фантастичною. Але при цьому зауважив, що спостерігати за експериментом в будь-якому випадку буде цікаво.

Hyperloop — це пневматичний потяг, який переміщається по надземному трубопроводу. Самі «вагони»  - це пасажирські капсули, розташовані всередині труби. Система Hyperloop поміщає капсули в транспортний тунель з відкачаним звідти повітрям і прагне розігнати їх до дуже високої швидкості, щоб скоротити час у дорозі для пасажирів і вантажів.

В даний час рекорд по швидкості руху капсули належить компанії-конкуренту Virgin Hyperloop One. Їй вдалося розігнати транспортну кабіну до 387 кілометрів на годину.

Найбільшу активність у втіленні проекту в життя виявляють компанії HTT, Virgin Hyperloop One і компанія SpaceX Ілона Маска. Жоден з цих проектів поки ще не реалізований.