Ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple пообіцяла усунути уразливість, що дозволяє спецслужбам або злочинцям отримати несанкціонований доступ до даних користувачів iPhone.

Про це повідомляє Reuters. Відзначається, що компанія змінить установки в операційній системі iPhone, щоб відключити зв'язок через USB-порт, коли телефон не розблоковувався власником більше однієї години.

Саме такий метод підключення до айфонів використовує багато приватних компаній, а також шахраї, розповіли в компанії.

Відео дня

Читайте такожApple представила нову iOS (фото, відео)

Представники Apple заявили, що зміна налаштувань буде захищати клієнтів в країнах, де правоохоронні органи захоплюють і намагаються зламати телефони з меншими юридичними обмеженнями, ніж у відповідності з законодавством США. Вони також відзначили, що злочинці, шпигуни і недобросовісні люди часто використовують одні і ті ж методи.

«Ми постійно збільшуємо захист в кожному продукті Apple, щоб допомогти клієнтам захиститися від хакерів, викрадачів особистих даних і вторгнень у свої особисті дані, — йдеться в заяві Apple. — Ми дуже поважаємо правоохоронні органи, і наші поліпшення у сфері безпеки не націлені на те, щоб зірвати їх зусилля щодо виконання своїх обов'язків».

Раніше повідомлялося, що Apple збираються відмовитися від роз'єму Lightning в смартфонах.