Човни в затоплених кімнатах Бленхеймского палацу \ BLENHEIM PALACE

Саме в Бленхеймському палаці в 1874 році народився Уїнстон Черчіль. Тут же влітку 1908 року він зробив пропозицію своїй майбутній дружині Клементині Хозьер.

Читайте такожУ східній Англії виявили рідкісну золоту підвіску VI століття

Йдеться про будинок з 30-ма кімнатами, який був затоплений в 1760-х роках, коли англійський архітектор Ланселот Браун вирішив створити в маєтку озера, передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Всі кімнати знаходилися на першому поверсі, мали каміни та димоходи, а також велику кімнату без вікон, що являє собою театр.

Тоді Браун прийняв сміливе рішення затопити і занурити нижче рівня води не тільки кімнати, але і масивну основу мосту Ванбру. Зараз вчені намагаються зміцнити знаменитий міст і тому осушують озера.

В кімнатах знайшли графіті, які датуються з 1760-х років, і затонулі човни, що використовувалися для різання очеретів в 1950-х роках.

За словами директора палацового комплексу Роя Соксу, в даний час проводиться 3D-дослідження всіх затоплених просторів. У виявлених кімнатах можна помітити органильную штукатурку, сходи і переходи 18 століття. При цьому поки немає ніяких доказів, що кімнати коли-небудь використовувалися.

Більше 30 кімнат палацу були затоплені у другій половині 18 століття \ BLENHEIM PALACE

Бленхеймський палац - це родовий маєток герцогів Мальборо. Палац був одним з найбільших паркових ансамблів Англії. Він розташований на околиці Вудстока в графстві Оксфордшир.