Ілюстрація / REUTERS

Більше 2630 акаунтів, сторінок та груп були видалені з соціальної мережі Facebook і соціальної платформи Instagram.

Як повідомили в Facebook у вівторок, 26 березня, з них 1907 було пов'язано з Росією - 86 сторінок, 64 облікових записи і 1757 груп, що причетні до "неавтентичної скоординованої поведінки", передає dw.com.

При цьому близько 50 тисяч акаунтів були передплатниками однієї або декількох з цих сторінок, і близько 1,7 мільйона акаунтів вступили в одну або декілька віддалених груп.

Відео дня

Читайте такожFacebook посилює боротьбу з фейками напередодні виборів в Україні і Європі

За даними компанії, в соціальній мережі були створені фейкові акаунти, через які керували групами і сторінками, які в основному поширювали спам.

Частина вилучених сторінок і груп поширювали матеріали, присвячені подіям в Україні, включаючи війну на сході країни, місцевої та регіональної політики, біженцям, ситуації в окупованому Криму.

Що стосується інших віддалених сторінок і облікових записів, то 513 були пов'язані з Іраном, решта - з Македонією і Косово.

Як йдеться в повідомленні Facebook, компанія не виявила узгоджених дій між цими записами, однак вони діяли за одним принципом - створювали групи, які вводили в оману інших користувачів щодо того, ким вони є і чим займаються.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Facebook видалив 20 акаунтів, в тому числі в соцмережі Instagram, у рамках боротьби з втручанням в проміжні вибори в США.