Зображення містить у собі майже 7,5 тисячі знімків c телескопа Hubble / скріншот

NASA об'єднало тисячі знімків Hubble і створило найбільш деталізоване на сьогодні зображення Всесвіту.

Про це повідомляє Naked Science.

Зображення Всесвіту містить понад 256 тисяч галактик, в тому числі одні з найстаріших, вік яких 13,3 мільярда років. Нове зображення містить у собі майже 7,5 тисячі знімків c телескопа Hubble, отриманих за 16 років його роботи. За словами співробітників агентства, до запуску нових космічних телескопів отримати більш детальне зображення буде неможливо.

Читайте такожКосмічні подорожі через "кротову нору" можливі, але марні

Відзначається, що зображення показує всього півградуса нічного неба. Приблизно стільки ж простору займає повний Місяць на небі.

Також команда працює над іншим набором зображень - загальним обсягом понад 5200 знімків з Hubble, але в іншій області неба. У майбутньому астрономи сподіваються скласти фотографії Всесвіту в інфрачервоному та рентгенівському діапазонах з допомогою двох інших великих обсерваторій NASA - космічного телескопа «Спітцер» і рентгенівської обсерваторії «Чандра».

Крім того, готується до запуску космічний телескоп NASA «Джеймс Вебб», який дозволить отримати ще більш деталізовані знімки Всесвіту в різних хвильових діапазонах.

Раніше NASA вже публікувало зображення, створене зі знімків Hubble. Воно містило всього 10 тисяч галактик і було зібрано з фотографій, отриманих за дев'ять років роботи космічного телескопа.

Як повідомляв УНІАН, вчені NASA провели дослідження за допомогою космічного телескопа Hubble і підтвердили, що Всесвіт розширюється швидше, ніж вважалося до цього часу, а якщо говорити точно, то на 9%. Це вказує на те, що існує щось, що космологічні моделі не врахували. І цей невідомий фактор може пояснити, що сталося після Великого Вибуху.