Ілюстрація / REUTERS

Організація SD Card Association виключила зі свого складу китайську компанію Huawei, позбавивши її можливості використовувати в нових пристроях карти пам'яті SD і microSD, а також слоти для них.

"SD Association виключила Huawei, фактично позбавивши компанію можливості використовувати карти microSD або слоти SD в будь-якому з її продуктів", - вказується в повідомленні. Про це пише 9to5Google.

SD Card Association - некомерційна організація, заснована компаніями Panasonic, SanDisk і Toshiba в 2000 році. Організація займається стандартизацією карт пам'яті. Компанії, які не є членами асоціації, не можуть офіційно розробляти і виробляти продукти за встановленим стандартам.

Відео дня

Читайте такожHuawei планує незабаром замінити Android і Windows своєю ОС

Раніше Google відключив виробника телефонів Huawei від деяких оновлень операційної системи Android. Наступна версія смартфонів на Android також втратить доступ до популярних сервісів, включаючи Google Play Store, Gmail і YouTube.

Huawei зможе використовувати тільки публічну версію Android і не зможе отримати доступ до пропрієтарним додатків і сервісів від Google. Які саме сервіси перестануть функціонувати, все ще обговорюється в Google. Huawei може використовувати версію операційної системи Android, доступну за ліцензії з відкритим вихідним кодом.