Вчений загорівся ідеєю створення калькулятора, побачивши статтю колег про вампірів / scary-x.ru

Фізик з Інституту ядерної фізики в польському Кракові Домінік Черні вирішив з'ясувати, наскільки швидко захоплять світ вампіри.

Про це пише НВ.

Для вирішення цієї задачі фізик зробив калькулятор, який показує ризик вампірського апокаліпсиса.

Відео дня

Черні загорівся ідеєю створення калькулятора, побачивши статтю міжнародної групи вчених, які досліджували математичні моделі відносин вампірів і людей в художній літературі.

Читайте такожВчені знайшли місце в Африці, звідки походять сучасні люди«Це був досить трудомісткий проект. Я почав з пошуку цікавої статті про вампірів, де автори тонко припустили існування вампірів на основі реальних даних. Це привернуло мою увагу, і я вирішив перевірити це на науковій основі з допомогою добре відомої теорії «хижак-жертва», що ґрунтується на теорії ігор. Все це було непросто, оскільки у вільний час я зосередився на калькуляторі, мені знадобилося близько місяця, щоб закінчити все», – зазначив Черні.

У незвичайному калькуляторі ви можете вибрати, з якими типами вампірів ви хочете почати, а потім змінити такі параметри, як розмір людської популяції, кількість вампірів тощо.

У більшості моделей дійсно важко допомогти людям перемогти. У переважній більшості випадків вампірам вдалося повністю захопити владу. Але, попри це, як і раніше цікаво спостерігати, як цифри та графіки розповідають історії про війну між людьми та вампірами.

«Я повинен був надати сенс необробленим числам, щоб створити атмосферу апокаліпсису. Тут поєднуються дві речі, які мені здаються захоплюючими: художня література і наука. Мені подобається, коли ми можемо застосовувати математичні моделі навіть до самих дивних речей, і опис апокаліпсису вампіра з використанням диференціальних рівнянь безперечно посідає перше місце в моєму списку», – зізнався вчений.

Як раніше повідомляв УНІАН, вчені прогнозують нову смертельну загрозу людству.