Мінцифри представило варіанти дизайну електронного паспорта громадянина України / фото 34.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров опублікував три можливі варіанти того, як виглядатиме електронний паспорт громадянина України.

Ці варіанти Федоров представив у Facebook.

Читайте такожМобільний додаток "Дія" вийшов у топ App Store та Play Market: його звантажили вже понад мільйон разів

Відео дня

За його словами, головне питання — що потрібно виносити на лицьову сторону, а що сховати в розгорнуте відображення за натиском (там буде схована вся-вся інформація: строк дійсності, стать, громадянство та інше).

«Нам здається, що найголовніші дані паспорта: фото, ПІБ, номер документа. Все інше можна сховати. Тому, на відміну від водійських посвідчень, ми збільшили фото (вбили ідею його збільшення за натиском)», — розповів Федоров.

Також міністр нагадав, що отримати в мобільний додаток електронний паспорт зможуть власники закордонного паспорта та ID-картки, його достовірність перевірятимуть за допомогою QR-коду.

«За допомогою паспорта в смартфоні у нас з вами буде можливість пересуватися країною на потягах та літаках, ідентифікувати особистість у державних установах, отримувати посилки (і ще багато життєвих ситуацій)», — зазначив Федоров.

Раніше в Мінцифри детальніше розповіли, як працюватиме електронний паспорт.

Нагадаємо, обличчям «Держави у смартфоні» стала українка з польського модельного агентства. Саме її фото на опублікованих Федоровим варіантах дизайну паспорта.

Як повідомлялось, 6 лютого уряд презентував мобільний додаток «Дія».