Фюрер Третього рейху Адольф Гітлер / AOL.com

Опубліковано доповідь маршала Георгія Жукова верховному головнокомандувачу ЗС СРСР Йосипу Сталіну про самогубство фюрера Третього рейху Адольфа Гітлера.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на Російське військово-історичне товариство (РВІТ).

Читайте такожГітлер був гомосексуалістом і садомазохістом - розсекречена доповідь ЦРУ

Відео дня

У донесенні Жукова містяться дані органів «Смерш» 79-го стрілецького корпусу 3-ї ударної армії про самогубство Гітлера і рейхсміністра пропаганди Йозефа Геббельса. Інформація була заснована на свідченнях захопленого в полон обслуговуючого персоналу.

Вони заявили, що Гітлер вчинив самогубство 30 квітня, але місце поховання тіла їм не було відомо, а Геббельс та його дружина скоїли суїцид 1 травня в підземному сховищі під Рейхстагом.

«Ніяких документів при трупах не виявлено, але в кабінеті Геббельса знайдені папки з різними документами», - йдеться в доповіді.

Також були прийняті заходи по виявленню місця проживання фюрера останнім часом і детальному дослідженні всіх відомостей щодо його самогубства.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2019 року в мережі стали доступні радянські оригінали Договору про ненапад між СРСР і Німеччиною, укладеного 23 серпня 1939 року, а також секретного додаткового протоколу до нього.