Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу в інтернет користувачів на всій планеті / SpaceX

Запуск ракети-носія Falcon 9 з сьомою групою мікросупутників Starlink компанії SpaceX відбудеться, ймовірно, на тиждень пізніше запланованого.

Читайте такожSpaceX повторно відклала запуск Falcon 9 з інтернет-супутниками

Як повідомляла Florida Today, запуск ракети-носія з 60 супутниками Starlink з мису Канаверал (штат Флорида), намічений на 16 квітня, був відкладений на невизначений термін. У середу виданню стало відомо, що він, як очікується, відбудеться 23 квітня в 15:16 за часом Східного узбережжя США (21:16 за київським часом), передає 112.ua.

Відео дня

Сама компанія SpaceX поки не підтвердила інформацію про зміну в розкладі виведення супутників Starlink на навколоземну орбіту. Видання в свою чергу не називає причини перенесення запуску.

Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу в інтернет користувачів на всій планеті за рахунок розгортання на навколоземній орбіті великої кількості малих апаратів (вагою до 500 кг). Ця система зв'язку повсюдно, включаючи важкодоступні та малонаселені райони, буде забезпечувати широкосмуговий доступ в інтернет на швидкості 1 гігабіт в секунду, що відповідає стандарту 5G.