Ілюстрація / REUTERS

Американська технологічна компанія Facebook попереджатиме користувачів своєї соціальної мережі про фейки і дезінформацію щодо коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомила прес-служба компанії в своєму офіційному блозі.

«Ми хочемо надати користувачам соцмережі, які мали справу з помилковою інформацією про вірус, правдиву інформацію від надійних джерел. Ми плануємо запустити таке оприлюднення протягом наступних декількох тижнів», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, користувач, який відреагував за допомогою «лайка» або коментаря на публікацію про коронавірус, яка пізніше була ідентифікована і видалена компанією Facebook як така, що дезінформує, отримає спеціальне повідомлення із посиланням на розділ сайту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), присвячений розвінчанню міфів про COVID-19.

Читайте такожFacebook готовий надати карти переміщення користувачів для боротьби з коронавірусом

Як повідомляв УНІАН, 16 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я запустила чат-бот в сервісі повідомлень Messenger від технологічної компанії Facebook для боротьби з дезінформацією про коронавірусну інфекцію COVID-19.

У березні Facebook створив систему інформування користувачів в усьому світі про коронавірус.

Довідка УНІАН. Facebook - американська технологічна компанія, що володіє однойменною соціальною мережею. Станом на березень 2020 року користувачами соцмережі є понад 2 млрд людей. Засновником і генеральним директором компанії є Марк Цукерберг.