Робітники натрапили на стародавню споруду, коли зняли шар штукатурки зі стелі \ фото @pacopuentesfoto

В іспанському місті Севілья під час проведення ремонту в одному з барів були виявлені залишки турецьких лазень XII століття.

Читайте такожУ Китаї під час будівництва аеропорту виявили понад 3500 стародавніх гробниць (фото)Робітники натрапили на давню споруду, коли зняли шар штукатурки зі стелі. Власники закладу запросили археолога, який підтвердив її унікальність.

Як повідомляє ТСН з посиланням на The Guardian, бар під назвою "Пивоварня Хіральдо", розташований біля Севільського кафедрального собору, відкрив свої двері в 1923 році. Господарі вирішили зробити ремонт під час локдауну через пандемію коронавірусу влітку 2020 року.

Відео дня
Господарі вирішили зробити ремонт під час локдауну \ фото @pacopuentesfoto

Залишки бань добре збереглися. На білому вапняному тлі вигравірувані геометричні візерунки, а в стелі виконані отвори у формі восьмикутних зірок. Лазні являють собою вишуканий зразок архітектури XII століття, коли династія Альмохадів правила територією, яка зараз входить до складу Іспанії та Португалії. За словами археолога Альваро Хіменеса, в знайдених в "Хіральдо" лазнях збереглося більше елементів орнаменту, ніж у всіх виявлених раніше лазнях на Піренейському півострові.

Залишки бань добре збереглися / фото @pacopuentesfoto

"Раніше це був досить відомий бар, але тепер люди зможуть зайти і випити пива або келих вина в закладі, який також є турецькою лазнею XII століття", — заявив один з власників Антоніо Кастро. Бар знову відкриє свої двері для відвідувачів з березня.

Новини по темі