Facebook зайнявся створенням "метавсесвітом" / ілюстрація REUTERS

Компанія Facebook планує за п'ять років набрати 10 тисяч високоспеціалізованих інженерів з країн ЄС (Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Польщі, Нідерландів та Ірландії) для роботи над створенням віртуального світу – "метавсесвіту".

Про старт набору у своєму блозі оголосили глава відділу глобальних відносин Facebook Нік Клегг та віце-президент компанії з центральних продуктів Хав'єр Оліван.

"Європа дуже важлива для Facebook. Від тисяч співробітників в ЄС до мільйонів підприємств, що використовують наші програми та інструменти кожен день, Європа – велика частина нашого успіху, так само як Facebook – запорука успіху європейських компаній та економіки в цілому", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

"Коли ми починаємо подорож із втілення метавсесвіту у життя, потреба у високоспеціалізованих інженерах є одним з найбільш нагальних пріоритетів Facebook. Ми сподіваємося на співпрацю з урядами країн ЄС, щоб знайти потрібних людей і ринки для просування вперед в рамках майбутньої кампанії по набору персоналу в усьому регіоні", – заявили Клегг та Оліван.

"Метавсесвіт" від Facebook

Читайте такожУ роботі Facebook стався глобальний збій: реакція соцмережі (відео)Ідею про створення "метавсесвіту" глава Facebook Марк Цукерберг озвучив у липні поточного року.

За задумом, він планує створити цифровий світ, в якому люди зможуть взаємодіяти між собою за допомогою окулярів віртуальної реальності.

Вас також можуть зацікавити новини